Pepper Kay Auteur

Blogpost: Pepper Kay

Schilder jij wel eens?

18-07-2019 door Pepper Kay 4 reacties
Twee jaar geleden heb ik een poging gewaagd om iets op het doek te krijgen. Speciaal voor de introductie van mijn vorige boek, het tweede deel van de Medinië-tweeluik Drakenspoor, had ik twee doeken geschilderd die ik wilde meenemen naar Castlefest. Nadien zat er volgens mij meer verf op mijzelf dan op die doeken en de tafelrand zag eruit als een scène uit een bloederige thriller.

Vooral het kiezen van de kleuren was een dingetje. Ik had wel bepaalde ideeën voor een compositie, maar turend naar het eerste resultaat was er geen touw aan vast te knopen wat ik nou eigenlijk wilde overbrengen. Ik heb dan ook diep respect voor degenen die schijnbaar moeiteloos met verf iets moois tevoorschijn weten te toveren.

Voorlopig hou ik me dan ook maar bezig met het componeren van tekst, dat lukt gelukkig een stuk beter. Wat trouwens niet wil zeggen dat het altijd van een leien dakje gaat. Er zijn dagen dat er geen zinnig woord uit m’n vingers komt.

Maar, om even terug te komen op dat schilderen: misschien moet ik eens een schildercursus gaan volgen. Op zo’n fraai Frans chateau, midden tussen de glooiende wijnvelden. Dat lijkt me wel wat. Vooral als zo’n chateau iets van Sancerre of Saint-Emillion in de naam draagt.

Reacties op: Schilder jij wel eens?

Gesponsorde boeken