Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Schrijfavonturen mei 2022

Mozaïek van Geluk
Het manuscript van deze fairytale horror is eindelijk af! Dat wil zeggen dat het nu bij de redactie ligt voor een tweede redactieronde. Eerder heeft Annemiek Steur er al professioneel naar gekeken. Ook heeft het manuscript twee rondes proeflezers gehad. Hierna heb ik nog zoveel herschreven en veranderd (ik voegde zelfs nog een extra hoofdstuk toe) dat een nieuwe redactieronde nodig was.
Voor deze laatste redactieronde maak ik via het STAP-budget gebruik van de diensten van Pumbo. Doordat zij echter héél veel aanmeldingen hebben gekregen, moet ik nu toch begin juli wachten voordat mijn manuscript geredigeerd is. Daar baal ik eerlijk gezegd wel een beetje van. Daarna moet ik alle feedback en op- en aanmerkingen nog verwerken. Ik verwacht dat Mozaïek van Geluk na de zomer gepubliceerd zal worden.

Eerste persoon meervoud
Voor een kort verhaal gebruikte ik een uniek perspectief, namelijk eerste persoon meervoud. Ik had al eerder met dat perspectief geëxperimenteerd, maar toen werkte het niet. Dit keer, met een bos tulpen als hoofdpersoon, paste het wel goed. Ik heb het verhaal ingezonden voor de bundel Verder voorbij de storm van uitgeverij Macc. Of het verhaal ook in de bundel komt, is afhankelijk van de andere inzendingen.

Van idee naar verhaal
Anna Mattaar van Fictera Schrijfcoaching vroeg of ik voor haar website een stukje wilde typen over mijn schrijfproces. Eerder gaf zij op haar website al feedback op mijn verhaal 
Versteende verlangens.
Voor het stukje over mijn schrijfproces koos ik ervoor om één specifiek verhaal als voorbeeld te nemen, namelijk Een klok in tijdnood.

Meer dan menselijk
Momenteel werk ik met een aantal anderen aan het project Meer dan menselijk. Het is de titel van een verhalenbundel waarbij het overkoepelende thema goden en godinnen is. Alle opbrengsten van deze bundel zullen naar het autismefonds gaan. Veel auteurs die aan deze bundel meewerken hebben persoonlijk iets met autisme.
Op dit moment zijn we druk bezig met de redactie van alle verhalen.

Schrijver van de maand
In juni 2022 ben ik schrijver van de maand in de facebookgroep Maxi Minibieb Aurora. Een supergezellige groep waar ik dus een maand lang allerlei leuke dingen ga delen over mijn leven als auteur. En ik ga zeker ook een poging wagen met de beroemde drie woorden verhalen.
De Maxi Minibieb Aurora is ook een fysieke minibieb in Limburg. Als aanvulling op de collectie heb ik een exemplaar van Het goud van de Gelaarsde Kat opgestuurd.

Boek in het zonnetje
Eens per maand zet ik een bijzonder boek in het zonnetje.
Deze maand koos ik voor Leven vanuit verzet van José Bosma.

Boekenrubriek kerkblad
Opnieuw ben ik gevraagd om een boek te bespreken in de boekenrubriek van ons kerkblad. In januari mocht ik dit ook al doen. Toen koos ik voor Mijn indianennaam was Blanke Appel van Dorothea Born.
Dit keer heb ik gekozen voor een vertaald boek, namelijk Eva van W. Paul Young. Dit boek gaat over de schepping. De auteur verweeft Bijbelse geschiedenis met eeuwenoude mythologie en zet elke vastgeroeste gedachte over God op losse schroeven.

Andere boeken
Deze maand las ik De machineplaag en De feind invasie van Frank van Dongen. Dit zijn het tweede en derde deel uit de Ontdekking van de mens serie.
Lees verder op mijn site

Reacties op: Schrijfavonturen mei 2022

Gesponsorde boeken