Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Schrijfwedstrijden (deel 1)

Schrijfwedstrijden (deel 1)
Lancering De storm van 2020 op 15 juli vindt plaats op facebook. destormvan2020.020720.jpg?w=740
Doe jij ook wel eens mee aan schrijfwedstrijden? Ik wel. De laatste tijd deed ik mee aan:
De storm van 2020 ook wel bekend als de Vlieland-bundel, van Godijn Publishing. De bedoeling was om een verhaal te schrijven dat zich afspeelt op Vlieland, waarbij de feiten over het eiland moesten kloppen. Na enig (online) onderzoek en nadenken had ik een verhaalidee. Het begin en middenstuk stonden vrij snel op papier. Hoe het moest eindigen wist ik ook, ik had zelfs al een laatste zin. Alleen hoe daar te komen, daar heb ik mee geworsteld. Uiteindelijk is het verhaal vlak voor de deadline afgekomen. De beste verhalen worden samen met een verhaal van uitgever en auteur Elly Godijn gebundeld in een Godijntje, een mini-roman op zakformaat. Eén van die verhalen is van mij!

Nevelkinderen een science-fiction/ fantasy schrijfwedstrijd van Godijn Publishing. Hiervoor heb ik twee verhalen ingezonden. De deadline is pas in november en de uitslag komt pas ergens in maart, dus ik moet lang geduld hebben. Volgens één van mijn proeflezers ga ik zeker winnen. Het maakt me trots dat hij mijn verhaal zo goed vindt, tegelijkertijd legt het ook een druk op mij. Gelukkig zitten we allebei niet in de jury. Over mijn eerste verhaal voor Nevelkinderen kreeg ik te horen dat het bijna niet beter kon. Toch bleek dat een andere proeflezer nog wat opmerkingen had. Dat bewijst weer dat het goed is om een verhaal door meerdere mensen te laten proeflezen en dat je door je successen niet blind moet worden voor je tekortkomingen. Voor mijn tweede verhaal voor Nevelkinderen heb ik o.a. een familielid als proeflezer gevraagd. Iets dat normaal wordt afgeraden, omdat die een verhaal al snel geweldig vinden, maar in dit geval had ik daar een goede reden voor. Het heeft te maken met het beroep dat hij uitoefent en met het verifiëren van bepaalde vakkennis in het verhaal.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Schrijfwedstrijden (deel 1)

De storm van 2020 - Elly Godijn Frans van der Eem ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken