Blogpost: Rene Hoornweg

Schrijven is een reis

k ben in november op reis gegaan, toen bezocht ik voor het eerst mijn wereld waarover ik nu schrijf. Ik had al een landkaart gemaakt, al was deze slechts een concept met het belangrijkste continent, rivieren, landen en steden. Ik kende de hoofdpersoon nog niet goed, ik wist nog weinig van haar achtergrond, ik kende de wezens niet, noch de planten en de bomen. Ook wist k nog niet de klimatologische toestand of het kwaad dat zich in deze wereld manifesteerde. Voor ik het wist kwam ik in het reisgezelschap terecht en tekende ik hun verhalen op. Ik ondervond van alles op die reis toen ik mij aansloot en besloot de Kroniekschrijver, dichter, componist en kok te worden. Dat gebeurde vanzelf, want ik ben niet de hoofdpersoon. Dat is de heldin. Af en toe geef ik raad, omdat ik wat mensen en wezens ken in deze wereld, dus ben ik een hulpje op de achtergrond.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Schrijven is een reis

Gesponsorde boeken