Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    TamaraPostma-auteur Auteur

Blogpost: TamaraPostma-auteur

Seizoenen, Nina en Daisy. Hoe zit het nou?

Ja, leuk Tam, dat je een heleboel reeksen gaat schrijven. Je had ook kunnen verwachten dat die hele volgorde een beetje verwarrend is.

Oké, ik geef het toe. Misschien is het niet heel handig om allemaal reeksen te gaan schrijven die je het beste op volgorde kunt lezen. Zeker niet als het inmiddels gewoon bijna 30 boeken zijn. (oeps) Ik krijg dan ook heel vaak de vraag wat mensen nou moeten lezen en hoe alles precies in elkaar overloopt. Want ehh, ja. Als je met Nina begint, heb je niet meteen het idee dat je iets mist. En als je met lente eindigt, heb je ook niet het idee dat er nog iets moet komen. Dus ik dacht, we leggen het nog één keertje uit! Komt hij!

Lang, lang geleden, stond ik eens achter een mevrouw in DA, die een zwangerschapstest kocht. Ze leek heel nerveus, wiebelde wat van haar ene been naar haar andere en keek steeds om zich heen of niemand haar zag. Moet je net een auteur achter je hebben staan die in haar hoofd een heel verhaal laat ontstaan over die ene gebeurtenis.

Goed, dat was dus de basis voor Zomerkind. Een verhaal dat eigenlijk helemaal geen reeks zou worden. Sterker nog, Zomerliefde (het derde deel) was eerst ook een standalone, ik heb alleen later de namen allemaal aangepast zodat hij bij het eerste deel zou passen. Maar goed, ik kreeg inspiratie, begon met schrijven en toen liep het helemaal uit de hand. Een jaar later waren er twintig boeken en zat ik nog vol ideeën om verder uit te werken.

Wat is de seizoenenreeks nou eigenlijk? De seizoenenreeks gaat over vier generaties vrouwen, die elk hun eigen leven vol uitdagingen en liefdes hebben.
De reeks gaat over van moeder op dochter en alle karakters blijven zo nu en dan terugkomen in de reeks.
Je hebt:
Florine.
Lexie.(Dochter van Florine)
Rosie (Dochter van Lexie)
Ava (Dochter van Rosie)

Na de seizoenenreeks kun je de Ninareeks lezen. Nina is even oud als Ava en het laatste boek van de lentereeks (Het laatste zomerkind) loopt gelijk met boek vier van de Ninareeks (liefst met jou). In boek vier stromen de boeken wat in elkaar over en lees je ook weer wat dingen over Ava en leer je over hoe de familie nou in elkaar zit.

Als je zowel de Ninareeks als de seizoenenreeks gelezen hebt, (Of in ieder geval lente van de seizoenenreeks, als je geen zin hebt om twintig boeken te lezen) dan ga je verder met Ons later met jou. Hierin komen alle karakters écht samen en gaat het verhaal verder. Het vervolg op dit alles (Ja, volg je het nog?) is Liefs van Daisy.
De Daisyreeks zal ook zes boeken krijgen, waarvan het eerste deel uit is en het tweede deel bijna af is. Om het nog even verwarrender te maken, zal er bij Daisy ook een spin-off zijn van de mannelijke hoofdpersoon én een losstaand boek over twee personages die me heel erg aan het hart gaan. Jullie kunnen vast raden wie 1f61b.png En daarna? Dan is het helemaal afgerond. Want ik heb wel besloten dat het na Daisy echt klaar is. Haha!

Ik hoop dat het zo iets duidelijk is! Mochten jullie ze gaan lezen, heel erg veel leesplezier!


Liefs, Tamara 1f970.png
e384b94974d278c47327fa5bfca08a5f.png




Reacties op: Seizoenen, Nina en Daisy. Hoe zit het nou?

Liefs uit Schotland - Tamara Postma Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners