Blogpost: Lizzie

series

20-11-2018 door Lizzie 9 reacties
28f6413d569368723dc00354f53adab0.jpgTegenwoordig valt het op dat een standalone boek nog heel moeilijk te vinden is, alles bestaat uit een serie of triologie. 

Je moet maar denken aan Lucinda Riley met de zeven zussen serie, Sterre Carron met de Rani Diaz reeks, Melissa Skaye met de vt-reeks, …. Ik kan er gerust nog een paar opnoemen. 

Is dit een bewuste keuze? Zodat ze lezers aan zich binden? Comercieel gezien? Want eerlijk eens ik een eerste deel gelezen heb wil ik de rest ook lezen, er zijn een aantal series die ik “volg” en waar ik met smacht zit te wachten op het volgende deel. Want dat gebeurd dan wel een open eind in het vorig deel of iets dat wijst dat er sowieso nog een vervolg komt… Je wordt er als lezer ongeduldig van.

Het lijkt voor mij op Netflix maar dan in boekenland. Of zo een mid-seasonfinale van je favoriete serie die echt stopt met een cliffhanger. 
Dan roept er een stemmetje IK WIL WETEN HOE HET VERDER GAAT! 
Meestal ga ik dan onmiddellijk naar bol om te kijken wanneer het volgende deel uitkomt om onmiddellijk op mijn verlanglijstje te zetten en een reminder in de kalender te zetten.

 Maar zo af en toe eens een boek lezen, die onmiddellijk afgesloten is vind ik prettig voor mijn gemoedrust, moet ik er niet meer van wakker liggen hoe het met me favoriete personage afloopt. 

Ondertussen kijken we met volle spanning uit naar deel 5 van de zeven zussen, een nieuwe Angelique Haak, ….
Lees verder op mijn site

Reacties op: series

Gesponsorde boeken