Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Janine van der Hulst Auteur

Blogpost: Janine van der Hulst

Sien en de Italiaanse trein

Het was op een zonovergoten dag tijdens de zomervakantie in Italië, toen Sien van der Schuiten met haar gezin een-dagje-met-de-trein-naar-de-grote-stad plande. Met haar man Peer had ze alles tot in de puntjes voorbereid. Lunchpakketjes, drinkpakjes, portemonnee en fototoestel. Treinkaartjes gekocht, al duurde dat laatste wel erg lang bij het loket. Ze zag de twee employees hoofdschuddend overleggen. 

Nooit eerder reisden zij met Trenitalia. In het smalle gangpad van de trein was het een drukte van belang. Bijna alle stoelen in de coupés waren bezet. Hier en daar was er nog een plekje vrij. Terwijl het landschap voorbijraasde, besloot het gezin zich op te splitsen. Kniepertje kon wel naast de meneer met de witte hoed. Een coupé ernaast nam Peer met Kekeltje op zijn knie tussen Ma Donna en Ama Retto plaats. Peer gebaarde naar Sien dat er een coupé verder nog een plekje vrij was. Sientje schuifelde langs de mensen in het gangpad, die mooi haar plaatsje over het hoofd hadden gezien. Heerlijk, ze zat. Tussen Mister di Capriolo en Lady Granada. Ze giechelde ervan. Helemaal toen ze een jongeman voorbij zag lopen, die zich nogal schuw voortbewoog.

Vertel me meer...

Lees verder op mijn site

Reacties op: Sien en de Italiaanse trein