Els Boot Auteur

Blogpost: Els Boot

Skopelos - over een zoektocht naar Ithaca

Het is gelukt! Mijn boek 'Skopelos' staat op Hebban. Helaas nog niet op de webwinkel van Libris maar wel op een aantal afzonderlijke Libriswinkels, waaronder Donner Rotterdam. Deze editie is een Nederlandse vertaling van de Engelstalige versie die op Amazon te koop staat. Daar heb ik veel positieve reviews ontvangen. 

Door mijn werk van jaren geleden, ik was burgemeester in een gemeente in de Alblasserwaard, heb ik van dichtbij kunnen zien hoe moeilijk het nog steeds is voor mensen met een homoseksuele geaardheid, erkenning te krijgen. Het onlangs verschijnen van de Nashville Verklaring die door vooraanstaande politici ondertekend is, en waarin homoseksualiteit nog steeds omschreven wordt als een afwijking en ziekte, heeft dat er niet beter opgemaakt. Toen een dierbare (homoseksuele) vriend van mij overleed wilde ik dit verhaal schrijven. Door de Nashville verklaring is het opnieuw actueel. 

'Skopelos' is geen boek dat als een drammerig protest geschreven is. Ik heb geprobeerd vanuit de wereldvisie van de hoofdpersoon duidelijk te maken welke beperkingen hij zichzelf gedurende zijn leven oplegde door zijn religieuze achtergrond, en wat hij daarmee deed met zichzelf en zijn omgeving. Dus respectvol naar iedereen. Het is niet aan mij te oordelen over goed en kwaad. 

Ik noem het 'een vertelling' omdat het kort is (184 pagina's), verteld wordt door de hoofdpersoon en omdat ik het woord 'novelle' niet zo vind passen bij het verhaal. De hoofdpersoon noemt het zijn reisverslag. En omdat hij afreist naar een Grieks eiland lag de vergelijking met de Odyssee voor de hand. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Hieronder geef ik de link naar amazon (voor de reviews) en de pagina van boekenbestellen.nl omdat er nog geen Libris koopknop op Hebban bij het boek bij staat.
https://amzn.to/2H65Hun
https://www.boekenbestellen.nl/boek/skopelos/9789082931914Lees verder op mijn site

Reacties op: Skopelos - over een zoektocht naar Ithaca

Gesponsorde boeken