Norman Jansen Auteur

Blogpost: Norman Jansen

- Slachtoffers vragen er toch zelf om?

14-10-2020 door Norman Jansen 2 reacties
Een regelmatig terugkerende vraag als het uiteindelijk over slachtoffers van mensenhandel gaat;  ze hebben er vast zelf om gevraagd of hadden beter moeten weten? Ik sta er al niet raar meer van te kijken, liever gezegd ben ik al blij dat de mensen dit uberhaupt durven te vragen want dat maakt het gesprek daarna veel eenvoudiger. 

Juist die onwetendheid, die onbekendheid met het thema mensenhandel, maakt het voor mensen lastig om te begrijpen. In de media lezen we regelmatig over de seksuele uitbuiting van - met name vrouwelijke - slachtoffers, en daar blijft het dan vaak ook bij. Slachtoffers van arbeidsuitbuiting komen we al minder vaak tegen, het heeft in ieder geval niet altijd de aandacht. Toch is de juridische betekenis van het woord 'mensenhandel' veel breder dan dat de meeste mensen denken. Ik probeer daar op mijn manier wat meer bekendheid aan te geven.

In mijn laatste roman, 'Een gemakkelijke prooi' heb ik daarom juist het verhaal van twee jongvolwassen jongens, Youssef en Thiemo, gebruikt om dit thema onder de aandacht te brengen. Twee totaal verschillende jongens die ook nog eens heel anders in het leven staan. Een ding hebben ze wel gemeen, ze zijn slechts op zoek naar geluk, liefde en wat aandacht. Om meer vragen ze eigenlijk niet.

Aankomend weekeinde is het weer de Europese dag tegen mensenhandel. Een mooi moment om je eens te verdiepen in de verschillende achtergronden van slachtoffers van mensenhandel. Zo ontstaat immers meer bewustwording en wie weet help je hier indirect ook weer een of meerdere slachtoffers mee.   
Pas goed op elkaar, take care!


1cb66eb6f6aed826c6dd951bfdfb85f2.jpeg

Lees verder op mijn site

Reacties op: - Slachtoffers vragen er toch zelf om?

Gesponsorde boeken