Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Smaakmakend en spraakmakend: een nieuwe teaser uit Lotsdochter

Daar gaan we weer, mijn bovenstebeste leeskeesjes. Wederom een sappig voorproefje uit mijn komende boek. Enjoy!

***

‘In dat geval wil ik je toch wat zeggen over de kijkgaten die her en der in deze kamer discreet zijn aangebracht. Ik denk dat je de bijbehorende geschiedenis erg interessant zult vinden.’
‘Ik vind kijkgaten helemaal nooit discreet, maar juist indiscreet en ook erg steels en geniepig.’
‘Een kwestie van perspectief waarover we het nu niet gaan hebben,’ wimpelde hij haar af. ‘Het verhaal achter deze kijkgaten is echt onnoemelijk interessant, geloof me.’
‘Verbaas me, zou ik zeggen.’ 
‘Door deze kijkgaten hield mijn vader, wijlen alderling Lascar, mijn moeder Ylge en haar bezoekers in de gaten wanneer ze in haar vertrekken waren. Zo zag hij precies wie, wanneer en waar bij haar was en wat er gebeurde.’
‘Dus meneer vond het nodig stiekem zijn eigendom in de gaten te houden? Gut, wat charmant en hoogstaand nou toch weer. En ook zo verrukkelijk open en eerlijk.’
Ze kon niet voorkomen dat ze weer enigszins sarcastisch werd en iets van verontwaardiging doorklonk in haar stem.
Mascarin liet zich echter niet van de wijs brengen.
‘En of mijn vader mijn moeder op die manier nauwlettend in de gaten hield. Vrijwel niets of niemand ontging hem.’
‘Wees er maar trots op,’ snauwde Asverze.
‘Soms, wanneer hij in een dolle bui was, liet hij een paar van zijn vrienden meekijken wanneer mijn moeder zich klaarmaakte om te gaan baden of naar bed te gaan. Dan zagen ze hoe zij zich langzaam ontkleedde.’
‘Ranzig en goedkoop,’ beet ze hem toe.
‘Goedkoop? Integendeel! Mijn vader vroeg er namelijk goed geld voor. Zijn vrienden hadden er aardig wat munten voor over om de voortreffelijke, deugdzame Ylge zich te zien uitkleden in de beslotenheid van haar eigen boudoir. Mijn vader had een handelsgeest en verpakte het als een stiekeme, dus lekker spannende sekssensatie van de hoogste plank. Mijn strippende moeder verkocht als een tierelier en leverde een aardige grijpstuiver voor de huishoudpot op.’
‘Buitengewoon walgelijk!’ brieste ze.
‘Ja, dat was het,’ beaamde hij volmondig. ‘Er was echter één persoon die af en toe mocht toekijken zonder ook maar een cent te hoeven betalen.’
‘Wie?’ vroeg ze met afkeer in haar stem.
‘Dat was jouw eigen kleine, lieve omaatje, Ulvilla.’Lees verder op mijn site

Reacties op: Smaakmakend en spraakmakend: een nieuwe teaser uit Lotsdochter

Asverze - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken