Blogpost: Bellefleur

Spanning in het geheim van de Kathedraal

19-03-2015 door Bellefleur 3 reacties
Een goede twee maanden geleden kwamen er twee dames in de thuisbibliotheek met een stapel boeken maar ook met een vraag. "Heeft u boeken van Steve Berry". "Nee helaas niet" was het antwoord maar na een oproep op facebook kwamen er verschillende boeken van de hand van Steve Berry naar de thuisbibliotheek. Al een aantal lezers hebben dit boek gelezen en met sneltreinvaart mag ik wel zeggen. Gemiddeld was het boek een 5 dagen weg voordat ze weer op de stoep stonden voor en volgend boek van de hand van Steve Berry. Nieuwsgierig geworden door deze snelle dames wilde ik hem ook lezen en ik heb beslist geen spijt van deze beslissing!


ef2ef9c75abb0c8c7e5c2b4620f96780.jpg
 Leesfragment pagina 103:


Hij zou binnenkort verslag moeten uitbrengen aan Ramsey. Er was hem verteld dat hij binnen een maand naar Washington zou worden overgeplaats naar het hoofdkwartier van de marine-inlichtingendienst, en dat hij daar een hoge functie zou krijgen. Zijn naam zou op de lijst van de volgende groep officieren die tot vlagofficier zou promoveren en Ramsey had beloofd dat hij die promotie dan niet meer kon mislopen. 
Maar zou dat ook echt zo zijn? Hij kon niets anders doen dan erop hopen. Het leek wel of hij de laatste tijd voor alles in zijn leven afhankelijk was van anderen. En dat leek hem niet gunstig.
De gloeiende houtskool siste in de haard. Hij moest een paar nieuwe houtblokken van de stapel aan de zijkant van het huis halen. Straks zou hij een groot vuur nodig hebben.
Hij maakte de voordeur open. Een explosie daverde door de duisternis. Instictief schermde hij zijn gezicht af tegen een plotselinge, felle lichtflits en een golf van schoeiende hitte. Toen hij opkeek, zag hij dat de Volvo in brand stond. Er was nog maar weinig meer over dan het brandende restant van het chassis. De vlammen verslonden het metaal.
Hij bespeurde beweging in het donker. Twee silhouetten. Ze kwamen naar hem toe. Met wapens. 
Hij gooide de deur dicht.
Het glas van een van de ramen sprong kapot en er dreunde iets op de houten vloer. Hij keek ernaar. Een granaat. Een type zoals in de Sovjet-Unie was gebruikt. Hij rende naar een andere kamer, en net toch hij daar struikelend aankwam, ontplofte de granaat. Blijkbaar waren de wanden van dit houten huis solide want de scheidingswanden tussen de kamers vingen de klap op. Hij hoorde echter wel het wervelen van de wind in wat eens een behaagelijke huiskamer was geweest. De explosie had blijkbaar een buitenmuur verwoest.
Hij slaagde erin overeind te krabbelen en hurkte neer.

Buiten hoorde hij stemmen. Twee mannen, een aan elke kant van het huis.
"Kijk of je een lijk kunt vinden"zei een van hen in het Duits.
Hij hoorde dat ze door het puin liepen. Een zaklantaarn scheen door de duisternis. De mannen deden geen enkele moeite verborgen te blijven. Hij leunde tegen de muur.
"Iets gevonden?" vroeg een van de mannen.
"Nein"
"Ga verder het huis in"
Hij zette zich schrap. I
nhoud: Over zijn vaders dood weet Cotton Malone alleen dat hij omgekomen is bij een ramp met een onderzeeër. Als hij op zoek gaat naar de volledige toedracht ontdekt hij dat de onderzeeër een nucleair schip was dat vermist geraakt was op een geheime Antarctische missie.

Maar Malone is niet de enige die de waarheid wil achterhalen. De vader van de tweeling Dorothea en Christl voer aan boord van dezelfde onderzeeër. De zussen weten echter iets wat Malone niet weet: in 1938 verkenden de nazi's Antarctica nadat zij zich voor deze ontdekkingstocht hadden laten inspireren door aanwijzingen in de tombe van Karel de Grote. Malone ontdekt dat de cryptische dagboeken geschreven in de mystieke 'taal van de hemel' en de noodlottige laatste reis van zijn vader verband houden met een openbaring die immense gevolgen voor de mensheid zal hebben.
Malone en de tweeling beginnen aan een levensgevaarlijke zoektocht, die hen onder meer leidt naar de kathedraal van Aken en het onherbergzame ijslandschap van Antarctica. Daar zal Malone de confrontatie moeten aangaan met de schokkende waarheid achter zijn vaders dood – terwijl hij zijn eigen leven niet zeker is…

'Berry slaagt er moeiteloos in elementen als nazi's, Karel de Grote, oude manuscripten en historische raadselen op vloeiende wijze met elkaar te verweven tot een spannende thriller. Zijn beste werk tot nu toe.' Publishers Weekly
'Een solide actiethriller.' Booklist
'Een fantastische cliffhangerthriller met als hoofdpersoon een sympathieke, complexe held.' USA Today

Dit boek vermengd gescheidenis, met fictie en een spannend verhaal. Ik vroeg mij constant af wat er nu werkelijk waar was en wat er niet was bewezen. Ik vond het zeer boeiend over Karel de Grote te lezen. Deze keizer fasineert mij al vanaf kinds af aan. Waarom? Geen idee. Maar wat hij allemaal heeft ontwikkelt en gedaan vond ik altijd zeer intressant. Dat in dit boek zijn ginialiteit wordt opgevoerd in het verhaal en daardoor dat de speurtocht ook nog extra spanning krijgt, tja ik ben fan van Steve Berry. Dat is zeker.

Achter in het boek staat ook een hoofdstukje van de auteur. Hierin staat duidelijk beschreven wat waarheid is en wat fictie. Ook staat er aangegeven waar je mogelijk meer informatie zou kunnen vinden.
Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen. Niet alleen in mijn leunstoel bij het raam maar ook heerlijk aan de maas.
Mijn hond moet wel gedacht hebben: "Wat voor spannend boek is het vrouwtje aan het lezen dat ze zelfs geen boten ziet varen op de Maas en geen televisie kijkt thuis". Tja Chucky het is dat je niet kan lezen maar ik denk dat je het een super intressant boek zou vinden.


Reacties op: Spanning in het geheim van de Kathedraal

Gesponsorde boeken