Blogpost: BookloverSaphira

STOF EN SCHITTERINGEN, HET EERSTE DEEL VAN DE LENTAGON TRILOGIE

*************************************RECENSIE************************************* 

STOF & SCHITTERINGEN 


In mijn Facebook boekengroep Books & Movies, hebben we Kelly van der Laan lezers maand. Het eerste deel van 'De Lentagon' trilogie 'Stof & Schitteringen' heb ik met veel plezier gelezen. Ik zal haar aan jullie voorstellen. 

KELLY VAN DER LAAN


 8135994.jpg


Kelly van der Laan is schrijver, maar vooral ook lezer. Ze geniet van goede verhalen en kijkt daarbij niet zo naar genres. Fantasy, SF, drama, horror, wie maakt zich eigenlijk druk om hokjes? Voor haar gaat om de verhalen, de personages, de plot twists en de gevoelens, het gevoel van buiten adem zijn wanneer je vol spanning de pagina omslaat (of op de 'volgende' knop van je e-reader drukt). Zulke verhalen schrijft ze zelf ook het liefst. De Lentagontrilogie, die is uitgegeven bij Zilverbron, is een SF/fantasy/thriller/?? die aan de ene kant spannend is, maar aan de andere kant ook scherpe vragen stelt over de aard van macht, individualiteit, angst en empathie. De serie bestaat uit "Stof en Schitteringen" (2014), "Bloed en Scherven (2015) en afsluiter "Talent en Kristal". 


*********************************************************************************** 


STOF & SCHITTERINGEN


 9200000026848224.jpg 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK.

Het eerste deel van De Lentagon trilogie 'Stof en Schitteringen' gaat over:De Lentagon; De ultieme fusie tussen wetenschap en magie. Een magische energieversterker, die voorspoed en welvaart had moeten brengen, maar in plaats daarvan een deel van de hoofdstad van Parsia in de as legde. Omdat iedereen zich ervan bewust is dat dit wonder van technologie in de verkeerde handen een gruwelijk wapen kan zijn, wordt de Lentagon achter slot en grendel opgeborgen. Dan gebeurt het ondenkbare en wordt de Lentagon door een stel terroristen gestolen. 
Joy Harting, die zelf niet bijster magisch getalenteerd is, houdt zich niet zo bezig met de politiek rond de Lentagon. Dat verandert, als ze op de snelweg naar Mentorn haar duim opsteekt voor een lift. Vanaf dat moment wordt ze meegesleurd in een wilde klopjacht, met als inzet het krachtigste massavernietigingswapen dat ooit bestaan heeft... 

PRIJS VAN HET BOEK  € 18.95

ISBN NUMMER  9789490767570 

********************************************************************************* 

MENING  

Mijn eerste indruk van het boek: de cover is wit met blauw en heeft een mooie afbeelding van een glazen bol op de voorkant. Dit maakt mij erg nieuwsgierig naar het boek en ik zou hem gelijk oppakken in de winkel. Het boek heeft een mooie hoeveelheid van 311 pagina's. Dit past goed bij de prijs van het boek.

Het verhaal: de schrijfster heeft een fijne  schrijfstijl, hierdoor word je vanaf het begin tot het eind opgeslokt in een modern verhaal vol met spanning, avontuur, vertrouwen, magie en verraad. Het verhaal speelt zich af in een wereld waar mensen talenten hebben met de elementen van het leven. Er is een speciale kristallen bol (De Lentagon)  gemaakt die deze krachten versterkt, maar ook verslavend is en gevaarlijk kan zijn in de verkeerde handen. De personages in het verhaal zijn allemaal goed uitgewerkt. Ik kan me goed in hen verplaatsen , omdat ze interessant zijn en elk een eigen agenda hebben. De opbouw van de spanning is goed uitgewerkt. Ik kan ook niet wachten om het tweede deel 'Bloed & Scherven' te gaan lezen.

Dit boek is een aanrader voor de Young-adult en Fantasy lezers. 

STERREN  

Ik geef dit boek 4 sterren.

 BOOKLOVERSAPHIRA


Lees verder op mijn site

Reacties op: STOF EN SCHITTERINGEN, HET EERSTE DEEL VAN DE LENTAGON TRILOGIE

Gesponsorde boeken