Blogpost: Danique Slootweg

TBR Vakantie!

Yay het is weer vakantie! Wat betekent dat er extra veel tijd is om te lezen *party hardy*. In dit artikel zal ik vertellen wat ik in deze vakantie zal gaan lezen.Ik ben van plan om drie boeken te gaan lezen. Als eerst ga ik beginnen met Waanzin van Mel Wallis de Vries. Dit boek moet ik voor een opdracht van school lezen. Het gaat over een meisje genaamd Claire die naar Rotterdam verhuist. Er gaat van alles mis en er duikt een mysterieuze man op in haar leven.
Waanzin:‘Kort na elkaar verdwijnen er vier meisjes. Spoorloos. De politie denkt dat ze zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 
De zeventienjarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt al snel verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een verband tussen de vier verdwenen meisjes en het verhaal van Claire? Pas tijdens de bloedstollende ontknoping komt Claire achter alle antwoorden.’
Vervolgens ga ik het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw lezen. Er is nu een actie bezig van het boek, je kan het namelijk voor een paar weken kopen voor 1 euro. Dit is nou niet echt een nieuw boek maar toch ga ik hiervoor een recensie schrijven.
Oorlogswinter:‘Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt door een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis mocht gaan, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. Maar de overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers.

Michiel moet uitgaan van zijn eigen kracht. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Dat oorlog misschien spannend lijkt maar vooral ook gruwelijk is. Met zijn eenzaamheid groeit ook zijn onafhankelijkheid. Michiel moet als een volwassen man zijn eigen beslissingen nemen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen…’
Last but not least ga ik de Koningin en de Favoriet lezen. Ik ben dol op de Selectie-serie en heb dit kleine boekje al een tijdje in bezit. Ik kijk het meest uit naar dit boek. I’m so excited!De Koningin & de Favoriet:
‘In De koningin & de favoriet zijn twee novelles in de populaire Selection-serie gebundeld. Kiera Cass neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van De selectie en beschrijft de ervaringen van twee geliefde personages uit de serie.
Voordat America's verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly. 
Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.’


Lees verder op mijn site

Reacties op: TBR Vakantie!

Gesponsorde boeken