Blogpost: B.A. de Hoop

Te druk

Het aantal gelezen boeken zakt in rap tempo bij mij. Ik heb het gewoon te druk met allerlei andere dingen en dan ga ik binnenkort ook nog beginnen bij een nieuwe werkgever. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik niet meer zo veel kan lezen omdat ik het te druk heb, op een goede manier, met andere zaken. 100 boeken of meer op jaarbasis is natuurlijk ook heel erg veel. En dat kan best een tandje minder maar ik hou zo veel van lezen, en er komen zulke mooie boeken op de markt. En er zijn ook al zo veel mooie boeken. Euhm, dat is ondoenlijk, de dag is nou eenmaal niet langer.

Tussen alle drukte door heb ik gelukkig nog wel wat gelezen. Ik las deel 3 in de serie van Oom Trotter, Het blik van de Belgica geschreven door Marc de Bel. Ik vond het een super afsluiting van de serie en gaf 4 sterren: lekker vlot geschreven, vleugje geschiedenis, spanning en avontuur en voila een mooi (fantasievol) verhaal. Een aanrader voor de lezers van B boeken.

En ik las de prequal Alles in de wind van M.J. Arlidge over de jonge jaren van Helen Grace, toen ze nog niet zo heette. Ook 4 sterren maar ik kan er weinig van zeggen zonder belangrijke dingen te verklappen. Alleen dat het een erg kort vlot verhaal was, maar wel compleet. En het verklaard een hoop. Dus voor alle fans van deze serie, lees 'm!

Toen ik me eens vergist had in het tijdstip waarop ik ergens werd verwacht kreeg ik de kans om een boek te lezen dat ik voor mijn verjaardag had gekregen: dochter vermist van Mikaela Bley. Het is deel 1 in de Ellen Tamm serie. Ik heb het boek 5 sterren gegeven, echt een topper. Ik kreeg het boek niet uit in het uur dat ik moest wachten en las in de dagen daarna elke keer vol spanning verder. Misschien omdat ik moeder ben dat ik dit boek als bijzonder intens ervaar. Het verhaal raakte me en liet me niet meer los. Toen het uit was voelde ik me zelfs leeg, ik moest echt even bijkomen. 

En ik deed er twee maanden over om stukje bij beetje door het boek Brein bedriegt te komen van Peter Vermeulen. Het gaat over kinderen/volwassenen met autisme en normale tot hoge begaafdheid. Omdat ik zelf een kind heb dat in die categorie valt wilde ik dit boek graag lezen. Maar het was wel lastig om door sommige stukken heen te komen, te langdradig naar mijn smaak. Maar ik heb er ook genoeg uitgehaald, denkstof en bespreekstof. Ik gaf het daardoor nog 3 sterren omdat ik dus wel tevreden ben met wat ik uit heb gehaald.

Met mijn oudste zoon las ik een klassieker: Sjakie en de Chocoladefabriek. Erg grappig, vol fantasie en hij kon niet geloven dat de schrijver dit allemaal verzonnen had, zo ontzettend leuk! Dat is natuurlijk een fijn compliment aan de inmiddels overleden schrijver. Toen het bericht van school kwam dat er boekpresentaties gehouden moeten worden, koos hij onmiddelijk dit boek. Nog twee weken en dan geeft hij zijn presentatie, spannend moment.

In totaal 'slechts' 5 boeken, niet heel veel voor mij maar ik denk dat het nog minder gaat worden met mijn nieuwe baan. De drukte daarvan laat misschien niet veel ruimte meer voor de stapels boeken die ik vaak meenam van de bibliotheek, en mijn eigen boekenkast heeft ook nog genoeg ongelezen boeken. Ik zie wel even hoe het op me af komt. O ja, door de drukte is het luisterboek waaraan ik vorige maand ben begonnen ook nog niet uit. Volgende maand hopelijk....

Reacties op: Te druk

Gesponsorde boeken