Yvonne Franssen Auteur

Blogpost: Yvonne Franssen

Tekst... geluid... beeld!

Er was natuurlijk al tekst, want er zijn boeken. Boeken, versjes, columns, blogs… tekst in overvloed. En als je tekst produceert, dan wil je dat die gelezen wordt. Natuurlijk, een heleboel mensen schrijven dagboeken vol en zouden zich rot schrikken als iemand ze las, maar zo iemand ben ik niet. Integendeel, ik zou ervan balen als niemand leest wat ik schrijf. En niet alleen ik zou het jammer vinden als mijn schrijfsels geen publiek bereiken, ook mijn uitgever waardeert het enorm als jullie allemaal in groten getale mijn boeken kopen. Dus zo nu en dan zitten we een middagje bij elkaar en proberen te bedenken hoe we zoveel mogelijk mensen ertoe kunnen verleiden om mijn thrillers te lezen.  

Zo had ik al eerder verteld dat Schaduwen binnenkort als luisterboek gaat verschijnen. Op die manier kan ook de luisterende lezer van deze spannende thriller genieten. Afgelopen week is het boek ingesproken. Ik had het genoegen om daar bij te mogen zijn en te zien hoe dat in zijn werk gaat. Ik kan jullie vertellen dat ik met veel plezier en bewondering heb geluisterd naar Karin Douma, die mijn geschreven tekst op professionele wijze zeer pakkend in gesproken woord heeft omgezet. Het luisterboek Schaduwen zal in de loop van augustus beschikbaar zijn.  

Het enige wat er dan nog ontbreekt is beeld. Een verfilming! Dat zou natuurlijk het allermooiste zijn maar zover is het nog niet. En daarom heb ik zelf de camera maar ter hand genomen. Sinds anderhalve week maak ik met mijn mobiele telefoon en een heleboel onhandigheid korte filmpjes. Vlogs zogezegd. In deze filmpjes vertel ik – vaak met een knipoog – over mijn boeken of dagelijkse dingetjes die ik meemaak. En zoals ik het hartstikke fijn vind als mijn boeken worden gelezen, lijkt het me óók erg leuk als jullie gezellig een kijkje nemen op social media om het resultaat van mijn camerawerk te bewonderen. Nu hoor ik jullie in gedachten al roepen: waar dan, waar dan? Simpel: op https://www.instagram.com/yvonne_franssen/ en op https://www.facebook.com/yvonnefranssenauteur/. Blijf je meteen fijn op de hoogte van alle ontwikkelingen die met mijn boeken te maken hebben én kun je meegenieten van de versjes die ik zeer regelmatig post. Mag ik jullie begroeten? 


8574f8c63abca2881c5bc26d651b7661.jpg

Reacties op: Tekst... geluid... beeld!