Blogpost: BookloverSaphira

TERRA FABULA, DE VERVLOEKTE ORAKELSTEEN

*************************************RECENSIE************************************ 


DE VERVLOEKTE ORAKELSTEEN


 'De Vervloekte Orakelsteen 'is het derde deel van de 'Terra Fabula' boekenreeks. Deze reeks heeft al drie delen en het vierde komt dit jaar uit. De schrijver van deze reeks is Peter Dewills pseudoniem van Peter van Roermund . Ik heb de schrijver van deze reeks ontmoet bij Elfia en hij komt over als een spontane, liefdevolle en aardige man met passie voor zijn boeken. Ik heb leuk gesprek gehad met hem en gepraat over zijn boeken. Ik zal hem aan jullie voorstellen. 

PETER DEWILLIS db20a19871-auteurs-Peter-van-Roermund.jpeg

Peter De Willis en Gustaaf Glibber zijn pseudoniemen van Peter van Roermund (1974). Naast theatermaker, theaterdocent en verhalenverteller ook schrijver van magische avonturen. 'Ik ben de jongste van drie zonen. Mijn ouders hadden al vroeg in de gaten dat ik een grote voorkeur had voor muziek, dans, theater en aanverwante kunsten. Ook was ik altijd bezig met geschiedenis en archeologie. Vanaf het moment dat ik kon lezen verslond ik boeken en toen ik een eigen bibliotheekkaart kreeg, ging ik helemaal los. Ik las alles wat mij interesseerde en ging regelmatig met stapels boeken naar huis, vaak te groot en te zwaar om te dragen. Ook gingen we regelmatig naar het theater, zowel jeugd als volwassen theater. En musea liepen we ook plat. We stapten in de trein of auto en gingen ergens naartoe om de dag door te brengen. En op de weg terug verzon ik er verhalen over. Dus dat zat er al vroeg in!
Als kind heb ik altijd geluisterd naar platen waarop verhalen werden voorgelezen. Sprookjes, gedichten en ga zo maar door. Ik was gefascineerd door de stemmen, de buitelingen die ze maakten, en de werelden die ze opriepen. Mijn jeugd was er een van buiten spelen en vol fantasie'.******************************************************************************* 


DE VERVLOEKTE ORAKELSTEEN


  9200000092132258.jpg 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 Na de bevrijding van Terra Fabula is de rust in het koninkrijk teruggekeerd. Behalve in het huis van William en Martha, waar hun toverkunsten de boel regelmatig op stelten zet.
Als tijdens de opening van een tentoonstelling in het Brits Museum een mysterieus boek wordt gestolen, neemt alles plotseling een andere wending. Al gauw komt de verborgen magische wereld in botsing met die van de mens.
De kinderen en hun ouders zijn in gevaar en ontvluchten Londen. Ze worden achtervolgd door een duistere figuur uit het verleden. Als ze elders in Engeland op onderzoek uitgaan, doen ze een vreselijke ontdekking.
De magische wereld staat aan de vooravond van een strijd die ieders lot zal bepalen. De sluier tussen leven en dood valt weg. Een oud kwaad is ontwaakt en roert zich. 

PRIJS VAN HET BOEK € 24.95

ISBN-NUMMER 9789463081146 

************************************************************************************ 

MENING

Mijn eerste indruk van het boek: de cover van het boek is net zo bijzonder als de eerste twee delen van de Terra Fabula boekenreeks. De cover is rood en heeft hetzelfde unieke lettertype als de anderen delen. Het boek schreeuwt, pak mij,  uit in de boekenwinkel. De beschrijving van het boek geeft je gelijk een drang om het boek te kopen en te lezen. Het boek zelf heeft een heerlijke dikte van 434 pagina's. Persoonlijk vindt ik de prijs van € 24,95 aan de hoge kant, dit zal de jonge lezers misschien tegen houden om hem te kopen.

Het verhaal zelf was weer geweldig om te lezen. De schrijver neemt je mee op reis, van het hier en nu en naar de wereld van Terra Fabula. Een reis vol met bijzondere wezens, avontuur, magie, verdriet en spanning. Door de vlotte schrijfstijl leest het boek fijn weg en ben je snel in het verhaal verdronken, hierdoor maakt het je moeilijk om het boek weg te leggen. De hoofdkarakters groeien goed mee met het verhaal, ze worden steeds meer volwassen, wijzer en sterker. Ik kan mij goed in de karakters verplaatsen en met hun meeleven. De extra toevoegingen van magiekaarten, lidmaatschap kaart voor Sectorium Magicum en nog vele extra's in het boek, geeft mij een heerlijk leesgenot.

img_20180715_144639_354.jpg 

Ik raad alle Jeugdige en Young Adult lezers aan dit boek te lezen.Ik kan niet wachten hoe de reis verdergaat, maar dat zal niet lang meer duren voordat het vervolg is uitgebracht. Even wachten nog. 

STERREN  


Ik geef dit boek 4 sterren 


BOOKLOVERSAPHIR


Lees verder op mijn site

Reacties op: TERRA FABULA, DE VERVLOEKTE ORAKELSTEEN

Gesponsorde boeken