Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Terug naar af: elk nadeel hep se foordeel

Voor iedereen die me de afgelopen tijd, soms licht verwijtend, heeft aangesproken dat ik maandenlang wel heel erg veel aandacht heb besteed aan mijn laatste roman ‘Asverze’: jullie hebben gelijk. Noem het enthousiasme, trots, oogkleppen of wat dan ook, het is een feit dat ik sinds het verschijnen van Asverze op 1 november 2019 inderdaad vrijwel onafgebroken over haar (tip van de sluier, Asverze is dus een meisje) aan het roepen ben geweest. En dat terwijl er nog zoveel meer is om over te praten! Zoals deel 2 van de Hypernachtserie, de opvolger van Asverze (ik beloof dat ik haar naam hierna niet meer ga noemen in deze post ;). 

Daarmee gaat het even wat minder wat minder goed. Het is voor mij de eerste keer dat ik een serie schrijf en dat stelt me meteen voor een uitdaging: hoe laat ik de delen zo op elkaar aansluiten, dat mijn lezers snel weten wat vooraf is gebeurd, terwijl het boek dat ze in handen hebben toch redelijk zelfstandig leesbaar blijft? Het was best een puzzle om dat allemaal een beetje leuk in elkaar te laten passen, maar ik dacht de oplossing te hebben. 

Niet dus, zo bleek nadat ik al aardig wat had geschreven. Mijn oplossing bleek in de praktijk vooral een taai, saai en gekunsteld eerste deel van mijn nieuwe boek op te leveren. Uit koppige trots ben ik nog een tijdje doorgegaan op de ingeslagen weg, maar uiteindelijk moet ik het dan toch toegeven: dit werkt niet. Dat betekent: terug naar de tekentafel en ‘kill your darlings’. Het is even slikken, maar ik weet uit ervaring dat schrappen ook vrijheid kan geven. Dus: ga terug naar ‘start’ maar ik hoef niet naar de gevangenis want een leeg vel laat ook alle opties weer open. Elk nadeel hep se foordeel :).

Lees verder op mijn site

Reacties op: Terug naar af: elk nadeel hep se foordeel

Asverze - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken