Renée Olsthoorn Auteur

Blogpost: Renée Olsthoorn

Tessa Treurniets avonturen: een feuilleton als zijweggetje

a271af853ab44cc1e00460c5487821a0.jpgMijn korte verhaal `Tessa Treurniet en de reizende imker' dat ik op verzoek van de 
Hebban Feelgood Groep schreef voor de reeks zomerverhalen 2019 is tenslotte uitgemond in een feuilleton dat voor de liefhebbers van feelgood/chicklit/romantiek gratis te lezen is op mijn site Bed of Roses

In feite behoor ik te werken aan deel 3 van de `De Franse slag trilogie', waarvan de eerste twee delen (De Franse slag en Josefiens Zevende Hemel) in relatief korte tijd zijn verschenen (er zat iets meer dan een jaar tussen de twee).

De ideeën voor deel drie heb ik grosso modo in mijn hoofd, maar om het geheel helder te krijgen en daadwerkelijk neer te kunnen pennen is het nodig dat ik er even afstand van neem en mijn zinnen verzet. Ik kan me voorstellen dat meer schrijvers weleens een zijweggetje inslaan om vervolgens weer keihard te focussen op de hoofdweg. Ik ben heel benieuwd of andere Hebban auteurs zich hierin herkennen.

Dit feuilleton is momenteel mijn zijweggetje. Ik schrijf het puur voor mijn plezier en heb er geen enkel commercieel oogmerk mee. Ik hoop alleen maar dat de bezoekers van mijn site plezier aan het verhaal beleven, zoals ik plezier beleef aan het schrijven ervan. 

Het verhaal gaat over Tessa, psychologiestudente, die al liftend door Frankrijk onderzoek doet naar de ervaringen van chauffeurs die lifters meenemen en naar hun motieven om überhaupt lifters mee te nemen. Op een dag krijgt ze een lift van een imker. Ze raakt niet alleen in de ban van de man maar ook van zijn beroep. 

Ondertussen zijn er zeven van de tien geplande hoofdstukken gepubliceerd. Je kunt ze hier vinden. 


Renée Olsthoorn 
Lees verder op mijn site

Reacties op: Tessa Treurniets avonturen: een feuilleton als zijweggetje

Gesponsorde boeken