Blogpost: Sanne Nijsen

The Book Sacrifice Tag!

The Book Sacrifice Tag

Als eerste; Kwante In Wonderland bedankt voor het taggen! Persoonlijk vind ik zulke tags altijd echt ontzettend leuk, komt vooral door het onderwerp. (Vorige maand kwam niks voor niks een blogbericht online met het onderwerp Overhyped Books)Maar laten we beginnen met THE SACRIFICE *insert evil laugh here*

Eerste scenario: We beginnen met een Zombie Apocalypse! Laten we zeggen dat je in een boekhandel bent, rustig aan het rondsnuffelen, tot opeens BAM! ZOMBIE AANVAL. Een aankondiging komt binnen via NL Alert en geeft aan dat het leger heeft ontdekt dat de enige manier om de zombies te vermoorden ‘over-hyped’ boeken zijn. Welk boek, waarvan iedereen zegt dat is geweldig maar jij toch echt minder vind, smijt jij richting de zombies om ze uit te schakelen?

alice-in-zombieland.jpg?w=142&h=214throne-of-glass.jpg?w=141&h=208
Mwoewahahaha, hier kan ik heel veel boeken in kwijt.Toepasselijk om naar de zombies te gooien zo Alice in Zombielandzijn, niet dan? Ik kan zelf meerdere boeken naar de zombies gooien.Throne Of Glass was naar mijn mening toch ook flink overhyped.  

Tweede scenario: Je verliet net de meest dure en exclusieve haar salon met een mega fantastisch haar kapsel voor naar een mega exclusief boekgala…. BOEM! Bliksem, Hagel, Hoosbuien. Welk vervolg offer jij op als een soort van paraplu om jezelf te beschermen?

every-last-breath.jpg?w=152&h=225 
Every Last Breath van Jennifer L Armentrout! Bah wat viel dat boek tegen zeg! Gewoon al in de eerste 100 bladzijden was al bepaald hoe het hele boek verder zou lopen, behoorlijke tegenvaller dus!Alleen denk ik niet dat mijn e-reader blij zal worden van de regen….  

Derde scenario: Je zit tijdens een lezing op school te luisteren hoe een leraar maar door blijft zagen over hoe de klassiekers van vroeger de wereld veranderden. Je valt bijna in slaap en word er zo moe van dat je de neiging krijgt hem met een klassieker om zijn klassieke oren te slaan! Dan besluit je het gewoon te doen, deze klassieker is toch niks aan! Welke klassieker heb jij in je handen? 

turksfruit.jpg?w=156&h=260
Tja, echte klassiekers heb ik nog nooit gelezen. Echter wel een aantal boeken voor mijn literatuurlijst, en een boek die ik dan naar een leraar smijt zal dan toch Turks Fruit zijn van Jan Wolkers. Het boek leek meer op 50 Shades of Gray. En dat lees je dan voor Nederlands. Nee persoonlijk vond ik het boek niet leuk, alleen toen de heftige sekspartijen verdwenen, werd het boek leuker. Het einde vond ik wel weer goed. Maar verder, snap ik niet doet het literatuur genoemd word…   

Vierde scenario: Je hangt lekker bij de bibliotheek en opeens BAM! De opwarming van de aarde bereikt een hoogtepunt en ontploft en de buitenwereld wordt een bevroren woestenij. Je bent opgesloten en de enige kans om te overleven om een boek te verbranden voor de warmte. Wat is het boek dat je als eerste opoffert, je minst favoriete boek in je leven? Bij welk boek heb je niet volledig spijt van het verbranden er van?

shatter-me1.jpg?w=200&h=300 violet1.jpg?w=199&h=300
Shatter Me! Dat boek zal me wel heel goed warm houden! Of naja, al te dik is het niet.. Violet van Abigail Gibbs vond ik ook niet denderend. En het is een stuk dikker! Ik kan ze er natuurlijk ook allebei in gooien. Dan blijf ik lekker lang warm, hihi! 

Vijfde scenario: Je staat op het punt op te gaan op het podium voor een interview met je favoriete beroemd auteur als je je realiseert dat je nog een stuk kauwgom in je mond hebt. Je hebt je meest favoriete boekenseries bij je want die lees je graag voordat je een podium opgaat om tot rust te komen en je realiseert je dat je de laatste bladzijde van het laatste boek uit de serie er uit zult moeten scheuren om van je kauwgom af te komen. Welk boek kies jij?

ik-ben-de-nacht.jpg?w=140&h=211
NOOOOO. Nooit! Daarom heb ik altijd een potje bij waar ik mijn kauwgum in kan uitspuigen, in case of emergency. Maar als ik dan toch moet kiezen voor een boek.. Ik ben de nacht van Ethan Cross. Iemand heeft er toch al de rug van gebroken, wat echt balen is. Zeker als er dan om gelachen wordt, want het is “maar een boek”. Uhm nee, voor jou misschien, maar niet voor mij!  Ik heb eigenlijk geen flauw idee, wie ik zou moeten taggen, dus als je dit leest en je wilt de tag doen. Ga je gang! Zou wel super zijn als je even een linkje zou achterlaten, zodat ik kan zien welke boeken jij opoffert!

Lees verder op mijn site

Reacties op: The Book Sacrifice Tag!

Gesponsorde boeken