Blogpost: Willeke

The reading chalenge

De eerste maand van de Reading Chalenge is voorbij, ik heb 13 boeken gelezen waarvan vijf van de suggestie lijst. Eigenlijk lees ik de boeken, die ik interessant vind en die zet ik op de chalenge. Maar als ik nieuwe boeken uitzoek bij de bibliotheek heb ik een lijstje bij me waarop de boeken staan die ik uitgezocht heb voor de categorieen en daar zitten boeken bij, die ik niet zelf uitgekozen zou hebben. Het gebeurt ook dat ik een boek uitgezocht had maar dat mij totaal niet aansprak. dat was: De Avonden"van Gerard v.h. Reve getekend door Dick Matena. Ik heb het geprobeerd maar ik werd er gedeprimeerd van, van die zwarte tekeningen. Dit wil niet zeggen dat ik de categorie: graphic novel nu niet verder ga uitproberen, ik wil er nog door verrast worden.

Hetzelfde geldt voor het buzz-boek: "Zij weten niet wat ze doen" van Jussi Valtonen,  het was een dikke pil waar ik in het begin veel moeite mee had om door te lezen. Toen ik toch verder ging, kreeg ik er steeds meer plezier in om verder te lezen. De lange zinnen, die me eerst stoorden ging ik mooi vinden en de inhoud van het verhaal werd steeds meer interessant. Het geheel had wat minder gekund, toch vond ik het jammer dat het uit was, vooral omdat ik meer had willen weten hoe het met Samuel is afgelopen. Dit boek zou ik nooit uitgezocht hebben en het was een gok toen ik me ervoor aanmelde m en ik ben blij, dat ik een exemplaar kreeg toegestuurd.

Op dit moment ben ik begonnen aan: Jonathan Franzen: "Zuiverheid" Ook hier vind ik het moeilijk om door te lezen, eigenlijk zou ik het willen wegleggen maar ik wil tegelijkertijd doorlezen in de hoop dat het net zo gaat als het boek van jussi Valtone.

Reacties op: The reading chalenge

Gesponsorde boeken