Blogpost: B.A. de Hoop

Thee en een boek

01-12-2018 door B.A. de Hoop 2 reacties
Met de donker wordende dagen heb ik steeds meer zin om lekker op de bank te kruipen met een kop thee en een boek. Deze maand heb ik op die manier zelfs een hele serie verslonden: ik las 6 steeds dikker wordende delen over The mortal instrumens. Deze serie is YA en voor mij echt alternatief maar heeft me, naast veel leesplezier, ook aan het denken gezet. 6 boeken later sloeg ik het verhaal met een zucht dicht. De boeken hebben afzonderlijk 3 en 4 sterren van me gekregen. Cassandra Clare heeft gelukkig nog twee series geschreven, spinnoffs zo gezegd. Dus die hoop ik snel te lezen.

Maar de maand November begon met een heel ander boek. Ik las het Kremlincomplot van Joel C. Rosenberg en verslond het verhaal. Dit is een erg goed in elkaar gezet verhaal dat duidelijk herkenbare elementen uit de dagelijkse nieuwsberichten van de afgelopen jaren bevat. Dat geeft extra diepgang aan het verhaal en het is tot op de laatste pagina erg goed geschreven. Ik hoop op een vervolg! Ik gaf het boek 4 sterren.

Tussen de serie The mortal instruments door las ik iets uit een heel ander genre. Met een kopje thee binnen handbereik las ik het boek Lampje van Annet Schaap. Een boek dat wat mij betreft bij de nieuwe klassiekers in het kinderboekengenre mag! 4 sterren voor het prachtige boek en ik hoop dat Annet Schaap nog meer van dit soort boeken gaat schrijven. Dit was overigens niet het enige kinderboek dat ik las. Met mijn zoon las ik De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen. We lezen de serie niet helemaal op volgorde omdat de boeken zo populair zijn dat ze elke keer weg zijn. Nu was dit tweede deel er en lazen we die direct. Elke avond voor het slapengaan minimaal één hoofdstuk en we zoefden door het verhaal. Leuk geschreven, grappig en genoeg vaart voor 3 sterren.

Toen ik de serie The mortal instrument eenmaal uit had las ik hele andere boeken op de bank. Meestal lees ik 's middags en dan zet ik dus lekker een kop of potje thee. Op de bank met een plaid en dan lees ik het ene na het andere hoofdstuk. Ik las De jongen in de sneeuw van Samuel Bjork, 3 sterren. Een veelbelovend begin van het derde deel in de serie over Holger Munch en Mia Kruger zoog me zo het verhaal in. Mia, Holger en Curry maakten dat ik me vlot weer thuis voelde in hun verhaal. Maar tegen het einde vond ik dat er nogal wat warrige details waren gespuid, die niet met het verhaal te maken hadden maar wel afleiden van de kern. En dan opeens is het verhaal uit. Naar mijn mening had het einde zeker beter gekund. Nu voelt het vaag. Erg jammer maar de stijl van de schrijver is zeker aansprekend en het verhaal ook beeldend. Alleen dat einde... 

Ik kwam ook een (voor mij) nieuwe serie tegen: De Noordzee moorden, van Isa Maron. Deel één heet Galgenveld, 3 sterren. Een prima triller met genoeg vaart in het verhaal. Herkenbare personages waar je mee meeleeft. Een veelbelovend begin van de serie. Lekker spannend en ik heb in de bibliotheek de volgende delen al gehaald.

Al met al heb ik aardig wat tijd met m'n boeken en vele koppen thee doorgebracht. Helemaal prima wat mij betreft. December is ook altijd zo'n donkere maand waarbij ik de neiging heb om de kerstboom de hele maand aan te laten staan en dan ook op de bank te kruipen en hele potten thee leeg te drinken. Iets meer in beweging en wat minder op de bank zou goed voor me zijn maar ik hou nou eenmaal niet van gure donkere dagen en wel van heerlijke boeken op de bank met warme thee. Dus voor komende maand verwacht ik geen verandering in mijn leesgedrag.
Reacties op: Thee en een boek

Gesponsorde boeken