Blogpost: Bellefleur

Thuisbibliotheek in de gang van een rijtjes huis

Wat een heerlijke manier om het over boeken te kunnen hebben in een blog. Nu heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben aan het schrijven gegaan en ik zal zeker hier en daar nog fouten maken. Ik ben een dinosaurus op de computer volgens mijn 16 jarige dochter en tot mijn spijt moet ik bekennen dat dat ook zo is.

Maar graag maak ik gebruik van de mogelijkheid om regelmatig iets over boeken te schrijven maar ook over onze thuisbibliotheek.
U zult misschien denken een thuisbibliotheek? Hebben die geen reguliere bibliotheek?
Ja in Venlo is nog een reguliere bibliotheek. Dit jaar nog. Voor volgend jaar kan ik daar geen antwoord op geven. Maar onze thuisbibliotheek heeft een heel ander publiek als de reguliere bibliotheek.

Wij lezen in ons gezin f06684d09b73a93ab364a20f3ef3135b.jpgallemaal heel graag. En regelmatig kwam er iemand een boek lenen. Maar het idee van een thuisbibliotheek kwam eigenlijk van een van de kinderen die regelmatig de hond uit laat. Zij zag dat ik ook kinderboekjes had en vroeg of ik haar wilde leren lezen. Nu was ze toen 9 jaar dus het verbaasde mij een beetje. Nu bleek ze inderdaad zeer happerend te lezen. Thuis werd dit meiske helaas niet gestimuleerd en op speciaal onderwijs waar zij zit hadden ze dit niet echt opgepakt. Ik zei: "Ga chucky maar uitlaten en dan gaan we lezen". De eerste week kwam ze één keer oefenen, de tweede week twee keer. Maar al snel kwam ze elke dag! Nu is ze dit jaar van speciaal onderwijs naar regulier onderwijs gegaan.
Helemaal happy zijn we daarmee!

Reacties op: Thuisbibliotheek in de gang van een rijtjes huis

Gesponsorde boeken