ChristaBlokhuis Auteur

Blogpost: ChristaBlokhuis

Thuisisolatieblog 2: fulltime architect van een sci-fi verhaal

Vanwege de corona-uitbraak was ik in april helaas geen fulltime architect van een sci-fi verhaal. Wel kwam de proefdruk van mijn nieuwe bundel binnen.

Zonder de corona-uitbraak zou ik in Frankrijk zitten. Op retraite. Het zou de enige week in het jaar zijn dat ik geen voet in de keuken zet, behalve om vuile borden op het aanrecht te zetten. Dagenlang doe ik niets anders dan schrijven en eten. En lezen, yoga, wandelen, bordspelletjes, kletsen over schrijven, luisteren naar verhalen, en slapen. En dat allemaal zonder programma. Want een programma tijdens een retraite lijkt me heel vermoeiend. Stel je voor: 

dcab18d05af9f33a7f8e09ae71e5eeb4.png
Het programma in Frankrijk is heel simpel: we eten drie keer per dag. En zelfs dat is optioneel. Ik heb me nog nooit verveeld. Dat laatste komt ook omdat ik een week lang fulltime architect ben van een science-fiction verhaal. Uur na uur kruip ik weg van de hedendaagse realiteit om een wereld te bouwen die niet bestaat. Nog niet. Want in de afgelopen jaren is gebleken dat veel van de elementen van mijn sci-fi wereld, inmiddels realiteit zijn. Mensen zonder identiteit. Spooksteden. Een zwarte markt in nieuwe valuta. Voedselrantsoenen. Enorme voorraden ongebruikte producten.

Wat ik nog niet heb gehoord: wetgeving die uit een computer is gerold. Ook daar is het vast niet lang op wachten.

Mijn heroïne heeft er haar handen vol aan om in leven te blijven en haar bestaansrecht terug te winnen. Want als je niet bestaat en toch ineens verschijnt, dan is er een Speciale Eenheid die er alles aan doet om je weer in de vergetelheid te duwen.

Volgende week zal ik de verdere avonturen van mijn personage vanuit mijn woonkamer plus dakterras neerpennen. Wat ik voorlopig helaas niet kan doen, is mijn nieuwe bundel laten zien aan mijn retraitegenoten. De druk was vertraagd, net als de bezorging. Maar daar is-ie dan eindelijk:

1ad5e51f261993d82ded74bd201bfa9e.jpg

Wat voor verhalen kan je zoal vinden in deze bundel? Hier een korte selectie:

- Salsa Liene - Een studente is vastbesloten om een stage te strikken tijdens een Latijn-Amerikaans festival, maar danst in plaats daarvan een laatste rondje met een terminaal zieke patiënt.

- Die Heerlijke Geitenkaas - Een Nederlandse man legt zijn huis aan de ketting voordat hij vertrekt op een groot fietsavontuur.

- Eén week - In het Kroatische stadje waar ze hem ooit verwekten, zoekt een vrouw naar de vader van haar tienerzoon.

- Gina - Ondanks een gedwongen huwelijk op haar zestiende en de ontvoering van haar dochter, rondt een islamitische vrouw in Nederland toch haar studie af.

Hoewel alle verhalen onder het literaire genre vallen, bevat mijn bundel ook een sprookje voor kinderen vanaf zes jaar, een allegorie gebaseerd op mijn bachelorthesis, en zelfs twee sidestories van mijn sci-fi verhaal.

Hier ben ik de proefdruk aan het keuren:

335941748a8ad8af37c2ecae54bcf5af.jpg

Binnenkort meer over mijn schrijfsels.  

Lees verder op mijn site

Reacties op: Thuisisolatieblog 2: fulltime architect van een sci-fi verhaal

Van Eigen Hand - Christa Blokhuis Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken