Blogpost: Robin

Tijd voor een leessnack: Manga's

Eens in de zoveel tijd heb ik even helemaal geen zin meer om boeken te lezen, maar de drang om te lezen is er toch. Dan is het tijd voor een lekkere luie leessnack. Een leessnack is gemakkelijk te lezen en hoeft niet zo dik te zijn als de boeken die je altijd leest. In mijn geval komt het er meestal op neer dat ik manga’s ga lezen.

Het is een beetje een nerdy confession van me, manga’s zijn namelijk de geschreven versie van anime, een soort Japanse stripboeken. Zoals alles in Japan lees je deze van achter naar voren, van rechts naar links en van boven naar beneden. Je vindt ze in alle soorten en lengtes op websites zoals Mangafox.me of Mangareader.net, maar als je goed zoekt kun je zelfs een fysieke versie aankomen.Ik kies vaak voor de genre shoujo romance, het zijn een soort luchtige liefdesverhalen.

Ik kies ze voornamelijk omdat ze zo lekker gemakkelijk te lezen zijn en vaak ook een hoop (flauwe) humor in zit. Shoujo betekent dat het verhalen zijn voor meisje, het tegenovergestelde is shounen: dat is voor jongens.

Hoewel manga’s een soort stripboeken zijn, is het aanbod in manga’s waarschijnlijk nog veel meer gevarieerd dan die van stripboeken (waar het al snel over superhelden gaat). Er is voor iedereen wel iets en de gaafste anime en tekenfilms die we kennen, hebben hun oorsprong in de Japanse strips (Pokémon en Death Note bijvoorbeeld). Het is een heerlijk tussendoortje en ik raad iedereen aan om gewoon eens op de websites te kijken en een manga te proberen.

Tot slot zal ik nog enkele van mijn favoriete manga’s noemen: dat zijn Hirunaka no Ryuusei en Ao Haru Ride zijn twee lieve liefdesverhalen met grappige hoofdpersonen. Dit zijn wat langere series die ik voor een tijd heb gevolgd, ze zijn nu helemaal afgerond. Maar mijn lievelingsmanga is toch wel Cat street. Cat street gaat over een meisje dat naar een vrije school gaat en daar ontdekt wat ze later wil gaan doen met haar leven.

Lees jij wel eens manga?


Lees verder op mijn site

Reacties op: Tijd voor een leessnack: Manga's