Blogpost: B.A. de Hoop

Topschrijverslijst

Juli is al bijna om, nog één dag, maar het is midden in de vakantie en ik heb nu even gelegenheid om mijn blog te schrijven. Die ene dag vergeven jullie mij hopelijk. Ik heb een leuke leesmaand gehad en een flink stapeltje boeken erdoorheen gejaagd.
Ik las allereerste een momenteel populair boek: Gespleten van Karin Slaughter. Helaas moest het eens gebeuren dat ik een boek van haar minder leuk vond terwijl zij met haar boeken tot dan toe in mijn persoonlijke topschrijverslijst stond..... Het is beslist geen slecht boek, ik gaf nog 3 sterren, maar geen topper in mijn ogen zoals haar voorgaande boeken. En heel eerlijk, ik ben toe aan een nieuw deel van haar hand in de serie over Will Trent en Sarah Linton. Ik hoop dat ze die gaat schrijven!

NB. mijn persoonlijke topschrijverslijst is vrij lang geworden ben ik bang, ik voeg er telkens weer schrijvers aan toe! Het blijkt maar weer, er zijn zo veel goede schrijvers. Ik ga de lijst hier niet opsommen maar kijk gerust eens bij wat ik lees en je zult ze zo ontdekken.

Maar goed, deze maand heb ik ook flink in de serie van de Broederband gelezen, deel 1 tot en met 5 is uit en in deel 6 ben ik nu bezig en deel 7 ligt ook al klaar. De serie is geschreven door John Flanagan die ook de serie de Grijze Jager schreef. In die serie kwamen de Skandiers ook al wat aan bod maar deze serie is gebaseerd op dit volk. Ik vind het erg leuk om te lezen en ik geef dan ook 4 sterren voor deze serie. De boeken zijn te lezen vanaf 10 jaar, maar als je daardoor deze serie links laat liggen, mis je echt wat. Ik vind het heerlijke avonturen en ben benieuwd waar de zeereis uit deel 6 me gaat brengen.

Ik las nog enkele andere boeken:
Op de vleugels van de wind van Dineke Epping, een fijne christelijke roman, drie sterren.
De grote stilte van John Boyne, zeer indrukwekkende roman over misbruik in de katholieke kerk in Ierland, vijf sterren.
Proteus van Deon Meyer, een literaire triller, 4 sterren.
Het schaduwspel van Simone van der Vlugth, een prima historische roman, drie sterren.
De verloren kinderen van Diney Costeloe, een hartverscheurende roman, 4 sterren.

En ik luisterde naar Jagtlust van Annejet van der Zijl maar dit luisterboek bekoorde me niet zoals andere luisterboeken hebben gedaan. Ook heb ik dit jaar al twee andere boeken van haar hand gelezen danwel geluisterd en die bevielen me beter. Ik gaf ook maar twee sterren. Ik kan horen dat ze heel erg haar best op dit boek heeft gedaan en ik weet nu wel meer over de artistieke vrijplaats Jagtlust en mevrouw F. Harmsen van der Beek, en zij heeft beslist haar literaire sporen nagelaten maar het boek bekoorde me toch niet zo. Dan kan een keer gebeuren maar ik geeft niet zo snel op en heb het hele boek uitgeluisterd.Reacties op: Topschrijverslijst

Gesponsorde boeken