KrisHeyvaert Auteur

Blogpost: KrisHeyvaert

Tour de France op een Novy Volendam - Debutantengedrag

Stapvoets verkeer in de massaspurt. Ellebogenwerk en zich breed maken zodat er verder geen plaats meer is om voorbij te gaan. Kopmannen met sterke namen als Slaughter, King en Riley zitten voorop en spreken vertaald Engels op het podium, de renners die in hun dienst rijden spreken en schrijven Nederlands. Een talrijk peloton met veel talent, zegt men. Waarom zweert iedereen dan bij eenheidsworst met Coca-Cola? Misschien moeten we ons ook eens breed maken. Want wij hebben tenminste bloemen op ons stuur, en we wuiven naar de mensen op de stoep omdat we ze kennen uit het dagelijks leven.

Begrijp me niet verkeerd: als je me vraagt naar mijn favoriete schrijvers zeg ik misschien wel Raymond Chandler, Tennessee Williams en Truman Capote. Maar ook Herman Brusselmans, Hans Faverey en Daniël Rovers heb ik erg graag gelezen. Schrijvers zonder altaar die je met wat goed geluk kan terugvinden in de boekenrekken van winkels die allemaal slager van één allooi willen zijn.

'Eenheidsworst' is misschien een te sterk woord dat een zeker talent miskent, maar ik eet ook graag 's tapas (van alles een beetje), of Zeeuwse mosselen met een (h)eerlijk pak Belgische frieten. Lekkerbekkerij, zo heet dat. 

Reacties op: Tour de France op een Novy Volendam - Debutantengedrag

Gesponsorde boeken