Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Aard Evert

Tussenbalans 1

Januari is nog niet helemaal voorbij, maar ik denk dat ik het volgende boek niet voor het eind van de maand uit krijg, vandaar de titel.
Vergeleken met anderen is 6 boeken een matige score wat het aantal betreft, maar daar staat tegenover dat er twee 500+  bgoeken bij zijn en twee met 5*, vrij uitzonderlijk voor mijn doen. 
Misschien ben ik aan het begin van het jaar mild en vrijgevig, maar dat blijkt later wel.
De twee zeer dikke boeken zijn van mijn oude liefdes, Elizabeth George en Camilla Läckberg.
van beiden heb ik alle delen van hun serie in bezit, behalve deze laatse twee, die uit de bieb komen.
Beide(n) hebben diverse aspecten gemeen en er zijn ook aanmerkelijke verschillen.
Daar ga ik hier niet verder op in.  
Mijn eindoordeel is nogal contrasterend. Bij Läckberg was ik toch wel behoorlijk teleurgesteld, door het gebrek aan nieuwe ontwikkelingen wat de bekende personages betreft. Ze voldoen  volledig aan het beeld dat in eerdere boeken neergezet werd, waardoor hun karakters niet verrassen en af en toe karikaturaal en tweedimensionaal (flat) worden.
Ook de nieuwe introducties ziijn óf helemaal goed óf intens slecht.
De schrijfster dreigt mijn sympathie te verliezen, ook al door het pathetische en onwaarschijnlijke slot. Bij een nieuw boek van haar zal ik waarschijnlijk toch weer voor de bijl gaan.
Elizabeth George daarentegen heeft zich voor mij volledig gerevancheerd voor haar inzinking in het midden van de serie. Wat een prachtig boek!
Verder maakte mijn kennismaking met Theorin veel indruk en viel het veelgeprezen Ragdoll mij tegen.





Reacties op: Tussenbalans 1