Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Lailatski

Tussendoor

Ik heb Duin noch mijn Nederlandse sprookjesboek tot mijn beschikking op dit moment en dus moest ik een Tussendoorboek vinden. Een goede kandidaat bood zich al gelijk aan, One flew over the cuckoo's nest - een boek dat ik altijd heb willen lezen maar nooit de moeite heb gedaan te bemachtigen. Het slingerde vredig rond in het huis waar ik op de kat pas. En het is dun, dus ik kan het prima lezen in twee weken.

Ik ben nu langzaamaan richting de helft aan het gaan en, ja het is best goed tot nu toe. Het begin, eerste ~40 pagina's, was erg stroef. Het zat vol met gedachtestromen van de ik-persoon die weinig toevoegen aan het verhaal of de context. Het andere struikelpunt is het rascisme, seksisme, misogynie, sporadische homofobie en het luchtig benoemen dat de grote held een pedofiel is (vermomd alsĀ  onschuldige rokkenjager die niet weet hoe oud zijn bedpartners zijn) dat misschien normaal was in 1960, maar nu echt niet meer door de beugel kan. Elke keer als een van die dingen ter sprake komt word ik uit het verhaal gerukt en herinnerd aan de leeftijd van het boek. Maar goed, nu het plot goed onderweg is, is het best een page-turner. Ik lees normaal ongeveer dertig pagina's van een boek voor het slapengaan, maar vandaag ga ik de honderd nog wel passeren. Dus ja, zoek je een dun doch interessant boek, pak deze er eens bij.

Reacties op: Tussendoor

One flew over the cuckoo's nest / En eentje zag ze vliegen - Ken Kesey Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners