Blogpost: BookloverSaphira

UITGEBROED, EEN HEERLIJKE THRILLER.

*************************************RECENSIE********************************** 

UITGEBROED 


Ik ben benaderd door de schrijfster Pat Craenbroek met de vraag als ik haar boek zou willen lezen en recenseren. Natuurlijk heb ik hier ja op gezegd. Ik zal jullie eerst even voorstellen aan de schrijfster. 

PAT CRAENBROEK 

Profilepic-213x300.jpg 

Pat Craenbroek (1966) begon haar werkzame leven als gerechtsarts. Als kind won ze opstelwedstrijden en werd ze geprezen om haar taalgevoel. Toch koos ze voor een medische loopbaan. Momenteel werkt ze zowel in de kliniek als in de zakenwereld. De drang om te schrijven is echter altijd blijven kriebelen, en de voorbije jaren schreef ze in haar vrije uurtjes haar debuutroman 'UITGEBROED' bij elkaar.  


 ************************************************************************************ 

UITGEBROED

   9200000093846873.jpg 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK
 


Verteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed. 
Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn. 
Pat Craenbroek is een vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag was. Nu laat ze haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed, een duister, en op alle fronten overtuigend verhaal. 

PRIJS VAN HET BOEK  € 20,-

ISBN-NUMMER  9789492883230 


********************************************************************************* MENING 

Mijn eerste indruk van het boek:  het boek heeft een aparte cover, wat spanning en mysterieus uitziet. Het kwam bij mij niet over als een thriller cover tot ik er beter naar keek. De verborgen woorden en getekende poppetjes zorgen ervoor dat ik nieuwsgierig ben naar het verhaal. Door het lezen van de beschrijving was ik gelijk om. Het boek bevat een mooie hoeveelheid van 324 bladzijden dit past goed bij de prijs.

Het verhaal zelf begint gelijk spannend. Er komen verschillende karakters in voor die allemaal aan elkaar gelinkt zijn. Door de vlotte schrijfwijze van de schrijfster leest het boek fijn weg en het houdt in zijn greep. Alle karakters zijn goed beschreven en makkelijk uit elkaar te houden, hierdoor kan ik mij goed in hen verplaatsen. Dit gaf mij een extra fijne leeservaring. Het verhaal heeft een goede verhaallijn, waar alles goed in is uitgewerkt. De schrijfster heeft haar research goed gedaan en maakt het verhaal erg geloofwaardig. Het plot van het verhaal is wel een beetje voorspelbaar, maar dit stoorde mij niet.

Ik raad dit boek aan alle thrillerlezers en kijk erg uit naar meer schrijfwerk van deze auteur. 

STERREN 

Ik geef dit boek 4 sterren. 

BOOKLOVERSAPHIRA 


Lees verder op mijn site

Reacties op: UITGEBROED, EEN HEERLIJKE THRILLER.

Gesponsorde boeken