Blogpost: Ellen

Vakantie op Kreta

27-06-2019 door Ellen 3 reacties
Net weer een dagje thuis van een overheerlijke vakantie op het eiland Kreta.

Van tevoren had ik op mijn e-reader al een "verzameling" aangemaakt van boeken die ik daar wilde gaan lezen. Er stonden er natuurlijk veels te veel op, want ik lees best snel, maar zo snel leest niemand. Maar afijn, toch maar een mooie lijst aangelegd. Scheelt toch weer zoeken in de ruim 60 pagina's boeken op de reader. Ook nog een papieren versie mee, voor op het strand. Oh ja, en alsof El niet genoeg boeken van zichzelf heeft, ook nog maar even tien (ja echt, tien) boeken uit de online bibliotheek op de e-reader gedownload.

Ik was er klaar voor! Koffers gepakt, taxi besteld en hup naar Kreta.

In het vliegtuig wat Netflix gekeken maar ook alvast gestart met het eerste boek, te weten David Baldacci - De aanslag. Het tweede deel met Will Robie in de hoofdrol. Het eerste deel had ik al een poos terug gelezen, nu stonden ze in de online bibliotheek, dus die moest mee. Toen deel 2 uit was direct door in het derde deel, Doelwit. Heerlijke boeken en zeker als je bij het zwembad ligt, drankje er bij, zonnetje, top gewoon. Ik heb deze beiden ook beoordeeld met vier sterren. Ben ook wel echt een Baldacci-fan hoor.

Het derde boek wat ik las zag ik staan in de bibliotheek van het hotel. Heel handig, dit bibliotheekje bevond zich bijna om de hoek van onze kamer. Ik heb dit bibliotheekje dan ook geadopteerd tijdens ons verblijf en hield deze netjes, hahhahaha. Kon het niet uitstaan als de boeken schots en scheef lagen, dus dan ging ik dat weer netjes maken. Mijn man verklaarde me voor gek hoor... Maar goed, hier vond ik dus De vreemde van Harlan Coben, een stand-alone van hem. Ook deze kreeg vier sterren.

Het papieren boek wat ik van thuis had meegemaakt, had ik ooit gevonden in de kringloopwinkel. Thuis gekomen bleek ik deze al te hebben. Nadat ik het boek, Nele Neushaus - Diepen wonden, uit had, heb ik deze meegegeven aan een Belgisch koppel wat wij op Kreta in ons hotel hadden ontmoet. Zij bleek ook een Hebban-account te hebben, best leuk dus. Nele kreeg ook vier sterren voor dit boek.

Thuis was ik al bezig in het boek Kouwe Ouwe van Martijn Haas en Vico Olling. Een true-crime. Deze las ik eigenlijk telkens naast een ander boek. Dat beviel mij beter dan achter elkaar door te gaan in deze. Het was overigens wel interessant. Drie sterren gaf ik deze.

Ook via de online bibliotheek had ik het boek Drie dagen en levenslang van Pierre Lemaitre gedownload. Een dunnetje met zijn 174 pagina's. Deze viel mij wat tegen. Evengoed nog wel drie sterren gegeven, maar ik had meer van dit boek verwacht.

Na al de thrillers ook de tijd genomen voor een echt vakantieboek, te weten Ik wil met je mee van Jill Mansell. Genoten van dit boek. Echt een top boek voor bij het zwembad: luchtig, voorspelbare romantiek maar gewoon erg leuk. Daarom vier sterren.

Via Bookchoice had ik De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden op de e-reader. Deze stond er al een poosje op. Wilde deze eigenlijk al veel eerder lezen, maar om onverklaarbare redenen doken er steeds andere boeken voor. Nu dus uitgelezen en met veel plezier. Wat een heerlijke humor heeft Jonas Jonasson toch. Ik heb meerdere boeken van hem gelezen en ik houd van zijn stijl. Vier sterren dan ook.

Als laatste viel de eer aan het tweede deel in de sleutel-trilogie van Nora Roberts, Sleutel tot de wijsheid. Niets hoogdravends, gewoon makkelijk weg te lezen trilogie. Drie sterren.

Doen jullie dat ook, van te voren een lijst  danwel stapel aanleggen van wat je tijdens je vakantie wil gaan lezen?  Ik denk van wel eigenlijk...

Reacties op: Vakantie op Kreta

De aanslag - David Baldacci Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken