Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Van manuscript tot boek 1

Omdat ik het leuk vind om jullie een beetje op de hoogte te houden van de reis die mijn manuscript momenteel ondergaat tot het een echt boek is, zal ik er soms over bloggen. Voor mij is het allemaal nieuw, wat erbij komt kijken! Ik heb het hierbij over mijn manuscript Oragayn, dat deze zomer als boek zal worden uitgebracht. Mijn romandebuut dus!

In welke 'fase' van het proces zit ik nu?

Op dit moment ligt het manuscript bij de redactie. De opmaak is grotendeels klaar (het boek zal straks natuurlijk een bepaald formaat hebben en daarbij moet goed worden gekeken naar welk lettertypen en welke puntgrootte de tekst dan moet hebben, zulk soort dingen). Als het manuscript geredigeerd is, krijg ik het terug, zodat ik de redactie kan verwerken. Nu heb ik het makkelijk wat dat betreft, want ik kan nu alleen maar wachten tot die redactie terug is.

Cover

Er wordt hard gewerkt aan een mooie cover! De cover artist maakt er iets moois van, dat kan ik alvast beloven, maar verder zeg ik daar lekker nog niets over ... behalve dus dat het mooi wordt! 

E-book én paperback

Het boek komt straks uit als e-book én als paperback. De uitgever zal zorgen voor zaken als isbn, exemplaren om op te sturen naar Biblion voor de Biblion-recensie, en meer van die zaken waar ik totaal geen verstand van heb. (Ik ben zó blij met de uitgever!) 


Wachten dus ...

Aangezien ik nog steeds met overbelaste handen zit, is het niet zo erg dat ik nu vooral moet wachten. Tot de redactie terugkomt kan ik weinig aan Oragayn doen. Helaas kan ik ook weinig aan andere manuscripten werken, maar dat komt wel weer. Ik vind het erg leuk om dit proces mee te maken en ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat ik een "echt" exemplaar van mijn boek in handen kan houden. 

Overigens kun je nog twee weken het verhaal gratis lezen (in pdf) via mijn website. (Die gratis versie heeft dus nog geen redactie gehad en is pdf.) Daar vind je ook een aantal korte verhalen die je gratis kunt lezen, waaronder "De laatste dag", een verhaal dat aansluit op Oragayn. 

Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van de voortgang, want deze zomer komt-ie er dan echt! 


1878428f29fdeb5f5cacabdca1099b80.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Van manuscript tot boek 1

Gesponsorde boeken