Lizzie Hebban Team

Blogpost: Lizzie

Vergeten boek

07-11-2019 door Lizzie 1 reactie
November maand van het vergeten boek op Hebban. Welk boek halen we van onder het stof? Want we kennen wel allemaal het probleem van overvolle boekenkasten, ongelezen boeken, maar toch moet er steeds een nieuw boek bijkomen. Want hé wat zijn we zonder een nieuw boek… Je hoort ze gewoon roepen naar je in de boekenwinkel, kies mij, kies mij. Dan is het natuurlijk leuker om eerst het nieuw boek te lezen en zo komen bepaalde boeken op de vergeetplank, ideaal moment om de stofvod boven te halen en zo’n boek uit de boekenkast te halen. 
Ik haal Harry Potter van onder het stof. Meer gezegd het vijfde deel Harry Potter en de Orde van de Feniks. In mijn jeugd kwamen de Harry Potter boeken nog maar uit in het Nederlands, J.K Rowling was onmiddellijk een hype, toch ben ik gestopt met lezen om een of andere reden na deel vier. Ik ben misschien eigenlijk in die periode wel helemaal gestopt met lezen.
Maar de liefde voor lezen is helemaal terug. Harry Potter is en blijft een succesverhaal, de films zijn miljoenen keren bekeken, de boeken evenveel keer verkocht en gelezen!
Ik zit met een dochter van acht die nu Harry Potter is leren kennen, daarom is mijn keuze dit jaar op dit boek gevallen, ik probeer haar te stimuleren ( ook zijn ze misschien nog wat moeilijk om te lezen) om na de films ook de boeken te lezen. Ze leest graag, en een boek zegt toch nog altijd meer dan een film niet? Of is dit net een van de boeken die verfilmd zijn die de boeken goed neerzet?

Met Harry Potter keren we natuurlijk voor een stuk ook terug naar lees een verfilmd boek thema, twee vliegen in één klap. 
Wat wordt jullie vergeten boek? 

Lees verder op mijn site

Reacties op: Vergeten boek

Harry Potter en de Orde van de Feniks - J.K. Rowling Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken