Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Blogpost: Kamila Straatsburg

Verjaardag van David Bowie en Bowie's Boekenkast van John O'Connel.

Het jaar 2020 is nog heel pril, toch bekruipt mij het gevoel dat ik mogelijk een van de leukste en meest bijzondere boeken van dit jaar al in mijn handen houd. Want er zal heel wat moeten gebeuren, wil deze titel niet opvallen in het boeken stroom van 2020.

En jawel, misschien denken sommigen nu, ik weet het al, ik weet over welke boek dit gaat.
In mijn handen houd ik - zonder twijfel zeer liefdevol - het gisteren verschenen boek van John O’Connel, Bowie’s Boekenkast met als ondertitel De honderd boeken die het leven van David Bowie veranderden

En wie wil nou niet weten welke boeken het zijn geweest? In 2016 - hij had nog minder dan drie jaar te leven - heeft David Bowie een lijst samengesteld van 100 boeken die hij persoonlijk het meest invloedrijk en belangrijk vond.
100 boeken die zijn persoonlijkheid en inspiratie hebben ondersteund en verrijkt. Welke boeken vond deze geniale artiest zo indrukwekkend?
De Engelsman John O’Connel, voormalig muziek columnist bij The Face en senior redacteur bij Time Out, heeft deze lijst liefdevol bewerkt en voorzien van commentaar en een persoonlijk advies voor bijpassend stukje muziek en eventueel een volgend boek op het lijstje.

Hongerig en extreem gemotiveerd heb ik mij op het lijstje gestort en ik moet tot mijn grote schande bekennen dat ik zeker niet 100 van 100 scoor, erger nog, ik scoor schamele 22 stuks! Dus nog 78 te gaan! Gelukkig staat mijn Hebban Reading Challenge op een (te?) ambitieus aantal van 200 boeken, dus….genieten maar.

Op het eerste gezicht is het al duidelijk, het lijst van David Bowie is extreem veelzijdig, door alle tijden en stijlen heen, never a dull moment!
10 januari blijft forever een zwarte dag, je kunt het verlichten door een van David’s favoriete boeken te lezen en naar zijn muziek te luisteren.
Geniaal en onsterfelijk als David Bowie zelf zijn de door hem uitgezochte werken.Met dank en bewondering aan een van de grootste artiesten ooit, LEES HET! 


https://www.nu.nl/muziek/6022379/minialbum-van-david-bowie-verschijnt-postuum-op-zijn-geboortedag.html

Reacties op: Verjaardag van David Bowie en Bowie's Boekenkast van John O'Connel.