Blogpost: Aard Evert

Verrassing !

05-07-2020 door Aard Evert 1 reactie
Na een aantal thrillers die om de een of andere reden teleurstelden, waarbij ik mezelf afvroeg of ik oververzadigd raakte en het genre een tijdje met rust moest laten, kreeg ik " Wie zint op wraak" van Bo Svernström in handen. Ik had er al een aantal berichten over gelezen en , ja hoor, het was anders dan anders, al was het alleen al vanwege het grote aantal gore details, dermate plastisch beschreven dat ik me kon voorstellen dat het werkwoord "overgeven" in allerlei vervoegingen in het verhaal voorkomt. Ik kan wel iets hebben, maar soms voelde ik ook een lichte onpasselijkheid in me opkomen.
 Deze scenes worden afgewisseld door heel bedrieglijk onschuldige en vrij uitvoerige schilderingen van autoritten door het Zweedse landschap en diepe zielenroerselen van de hoofdpersonen, die stuk voor stuk gekweld worden door persoonlijke en relationele problemen.
Het lijkt er nu misschien op dat ik het boek niet waardeerde, maar zo is het niet. De karakters zijn behoorlijk verrassend uitgediept en zetten de lezer herhaaldelijk op het verkeerde been en dat mag ik wel.
Het boek is onderverdeeld in drie delen en verschillende perspectieven. Dat vind ik vaak aantrekkelijk, hoewel het perspectief in het tweede deel me bijna deed denken dat het een ander boek was.
De plotwendingen rijgen zich aaneen vrijwel tot de laatste bladzijden en maken het boek voor de volle 100% (bijna 500 blz) boeiend.
Niet helemaal 5* maar ik neem toch maar een volgende thriller ter hand !

,

Reacties op: Verrassing !

Gesponsorde boeken