Blogpost: Stefaan Verkest

Verslaafde pelgrim

Ik ben een pelgrim verslaafde. Dit zou ik zeggen bij de AA. 

Verslaafd aan het boek "Ik ben Pelgrim". Ik kan niet stoppen met het savoureren van de letters, woorden, zinnen, alinea's , ... in dit boek.
Elk woord en elke zin wil ik meerdere malen na elkaar lezen. Ja dit is als een hypnose. Elke seconde, elke minuut van de dag wil ik hier mee verder gaan. Gewoon verslavend als crack of heroïne.

Ik heb het boek overal bij me. 's Morgens aan de ontbijt tafel, tijdens de lunchpauze op het werk,  in de wachtkamer op consultatie bij de dokter, 's avaonds in de zetel met een glaasje prik, 's avonds in bed voor het slapen gaan. Kortom overal waar er enigszins mogelijkheid is het boek boven te halen en wat te lezen ben ik verdiept in dit ongelofelijk boeiend verhaal.

De islam en vooral het extremisme rond de islam maar ook andere religies boezemen mij al enige tijd de nodige angst in. Ik kan je verzekeren dat bij het lezen van dit boek die angst er niet beter op wordt maar het begrip waarom we tot dergelijke extreme toestanden komen misschien wel duidelijker wordt. Laat ons hopen dat het extremisme door elkaar beter te begrijpen ooit volledig uit de wereld kan geholpen worden. 

Tot later 
Stefaan

Reacties op: Verslaafde pelgrim