Lissa Kemp Auteur

Blogpost: Lissa Kemp

Vertel jij iedereen wie je bent?

04-08-2019 door Lissa Kemp 11 reacties
Als ik iemands huiskamer voor de eerste keer binnenstap, loop ik bijna altijd door naar de boekenkast. Soms om een aanknopingspunt te hebben voor een gesprekje, maar vaak ook uit nieuwsgierigheid. Wat vertellen de boeken in deze kast me over de personen in dit huis? Heeft iemand een voorkeur voor science fiction, thrillers, romantische verhalen? En/of interesse in het verleden, maatschappelijke betrokkenheid, een fascinatie voor een bepaald onderwerp? Wie heeft er veel met spiritualiteit? En wie bezit een meer dan groot gevoel voor humor? Worden die zelfhulpboeken vaak gelezen? Kijkt iemand nog wel eens in de oorlogsboeken? Welke boeken zijn net nieuw?   

De vragen die ik me stel zijn precies de reden dat er bij mij geen kamerbrede boekenkast in de kamer staat, maar een drieplanks kastje met daarin weinigzeggende boeken. Ik vind boeken namelijk voor een deel een privédingetje en wil niet met iedereen delen wat mijn smaak is, waar ik interesse in heb en wat me bezighoudt. Daarom staan de meeste boeken in kasten op mijn werkkamertje boven. Een van die boekenkasten is een open kast. Daar staan voornamelijk studie- en hobbyboeken in.
 
 

In de gesloten kasten liggen de boeken die iets over mij zeggen. Boeken die me dierbaar zijn, die me raken, uitdagen of over voor mij belangrijke dingen gaan. Er ligt een stapeltje ingepakte boeken, die ik heb gekocht tijdens een verrassingsactie in een boekhandel en waarvan ik alleen weet welk genre ze zijn. Ook staan er nieuwe boeken van bekende schrijvers in, waarvan ik met negentig procent zekerheid kan zeggen dat ik ze goed ga vinden. Ik stel het lezen ervan zolang mogelijk uit, omdat ik weet dat ik het jammer vind als ik het boek uit heb en op een volgend boek van de schrijver moet wachten.
 

Al met al is er geen heerlijker moment dan me, door het openen van die kasten, te laten meevoeren op de stroom van herinneringen of het betreden van nieuwe werelden.  

Hoe is dat bij jou? Deel jij je boekenverzameling met iedereen of heb je ook een privé boekenhoekje?


Lees verder op mijn site

Reacties op: Vertel jij iedereen wie je bent?