Kevin_P Auteur

Blogpost: Kevin_P

Verwacht in april 2021: Meer dan alleen Auschwitz

Ruim 10 jaar geleden schreef ik mijn eerste artikel voor het tijdschrift Wereld in Oorlog van Just Publishers. In april 2021 publiceert deze uitgever mijn nieuwe boek! De titel is Meer dan alleen Auschwitz.

771x1200.jpg

In Auschwitz werden meer dan 1 miljoen Joden vergast. De hoofdrol van dit vernietigingskamp binnen de Holocaustgeschiedenis is vanzelfsprekend. 5 miljoen Joden werden echter elders omgebracht; in andere kampen, in getto’s, onderweg tijdens transporten en op executieplaatsen in de Sovjet-Unie.

Meer dan alleen Auschwitz vertelt bijzondere en onbekende verhalen over de Holocaust. Over overleven en vechten. Hoe droeg tuinieren in het getto eraan bij om het kwaad te trotseren en welke geallieerde missies werden door Joodse parachutisten uit Palestina uitgevoerd in bezet Europa?

Goed en kwaad wisselen zich af. Wie was Woldemar Klingelhöfer, de operazanger die leiding gaf aan een moordeskader? En hoe werd de jonge Joodse jurist Benjamin Ferencz hoofdaanklager van een Amerikaans tribunaal in Neurenberg?

De feiten zijn soms tegenstrijdig. Terwijl de Duitse hoofdstad in 1943 al Judenfrei was verklaard, waren er in het Joodse hospitaal desondanks Joodse stafleden overgebleven die tijdens de Slag om Berlijn hun best deden om mensenlevens te redden. En wat vertelt de Joodse begraafplaats Weissensee ons over de rijke Joodse geschiedenis van de Berlijnse Joden en over hun ondergang tijdens het nazitijdperk?

Kort voor de bevrijding strandde een Jodentransport na een erbarmelijke treinreis van twee weken in het Duitse dorpje Tröbitz. Een transport met prominente kampgevangenen werd in dezelfde periode naar Hitlers Alpenvestiging afgevoerd. Wat was hun lot?

Reacties op: Verwacht in april 2021: Meer dan alleen Auschwitz

Meer dan alleen Auschwitz - Kevin Prenger Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken