Yvonne Franssen Auteur

Blogpost: Yvonne Franssen

Vijf maanden later...

Het is 15 september 2019, een zonnige zondagmiddag. In een goed gevulde boekhandel Dominicanen in Maastricht wordt Kamer 305 gepresenteerd, mijn vijfde thriller. ‘Nu hoor je erbij,’ zegt thrillerauteur Michael Berg die de middag presenteert, ‘als je vijf boeken hebt geschreven ben je een auteur. Na vijf boeken valt daar niet meer op af te dingen.’  Mooie woorden waar ik met volle teugen van geniet, evenals van de maanden die volgen. Mooie recensies, fijne ontmoetingen, leuke evenementen.  

En toen was het vijf maanden later… 

… en kreeg ik een appje van mijn uitgever. Heb je al een titelsuggestie voor je volgende boek?
Eh… hoezo? Heb ik dan een volgend boek dan? Heeft iedereen mijn vorige boek dan al gekocht?
Oh ja, dat wilde ik ook nog even zeggen. Zorg je wel dat je je boekpromotieactiviteiten niet laat inkakken terwijl je aan je manuscript werkt?
Eh… nee! Tuurlijk niet! Stel je voor! Ik zit er bovenop hoor!  

Maar eigenlijk… 

… was dat niet helemaal waar. Niet dat ik het niet wilde, of dat ik er geen zin meer in had, maar ik wist het gewoon even niet meer. Waar ik precies bovenop moest gaan zitten. En hoe dan? Uitgever Marcel besloot er een telefonische peptalk tegenaan te gooien. Een uitgebalanceerde mix van praktische suggesties, aanmoedigingen, complimenten en zachte dwang. En, o wonder, dat hielp! En dus… … ging ik aan de slag. Werken aan mijn manuscript ✔ Filmpje maken ✔ Blog schrijven ✔ Mensen bellen… ai… eh… heeft iemand misschien het telefoonnummer van Matthijs van Nieuwkerk voor me?


32cc6c659415f895e53488b08e1f4beb.jpg

Reacties op: Vijf maanden later...