astridhabraken Auteur

Blogpost: astridhabraken

Vol spanning wachten op de nieuwe Japin

Een nieuw boek van Arthur Japin - ik wacht er altijd vol spanning op. Ik heb genoten van veel van zijn werken - De overgave is mijn absolute favoriet. Hij schrijft prachtige zinnen en ik zie mezelf lopen in de steden die hij beschrijft, door de straten waar de hoofdpersonen wandelen. Maar het moet gezegd: niet al zijn boeken vind ik even sterk, hoe prachtig ik zijn schrijfstijl ook vind. En dus is de spanning ook 'hoe ga ik dit boek vinden?' Voor Kolja schreef hij een aantal boek waar ik minder gecharmeerd van was. Vaslav vond ik nog wel aardig, maar De man van je leven en De gevleugelde? Ik las ze alleen maar uit omdat de taal me zo kon bekoren. Maar de onderwerpen? Nee.

Ook nu had ik het gevoel 'wat zal ik er van vinden?' De cover beloofde veel, de korte inhoud maakte nieuwsgierig en dat het met de taal goed zou zitten, dat wist ik ook al. Ik spoedde mij de dag na verschijning naar de lokale boekhandel en begon diezelfde middag nog te lezen. Om het boek een dag later met een voldane zucht weg te leggen. Prachtig. Bijna net zo mooi als De Overgave.

Meer weten? Lees mijn recensie op Hebban of de beschrijving op het Boekrecensieblog.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Vol spanning wachten op de nieuwe Japin

Mrs. Degas - Arthur Japin Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken