Marie-Louise Klomp Auteur

Blogpost: Marie-Louise Klomp

Volg je hart

Je hart volgen. Het klinkt zo mooi, maar het kan o zo moeilijk zijn. Door je hart te volgen, doe je vaak anderen pijn, zonder dat het je bedoeling is.Ik heb in mijn leven al heel wat voorbeelden voorbij zien komen. Zoals dat achternichtje van mij, dat na een stage in Australiƫ helemaal verliefd werd op dat land. Zelfs de liefde kon haar hier in Nederland niet tegenhouden. Zij volgde haar hart en emigreerde naar dat voor haar zo intens prachtige land, wetende dat haar zusje, haar ouders, haar oma en heel haar overige familie haar ontzettend zouden gaan missen. Natuurlijk doet dat pijn, aan beide zijden. Maar haar familie weet hoeveel ze van Australiƫ houdt en snapt ook heel goed dat ze haar hart moest volgen.
Ook de man op wie ze hier in Nederland verliefd werd, begreep haar maar al te goed en gaf haar alle ruimte om haar hart te volgen. Hij woont inmiddels ook in Australiƫ en samen hebben ze sinds kort een wolk van een dochtertje. Ze genieten met volle teugen van dat kleine wicht en de kersverse oma is inmiddels al op bezoek geweest. Maar dan is er toch weer dat afscheid, de prijs die je betaalt als je je hart volgt.
Of dat gelukkig getrouwde stel met hun pasgeboren kindje. Diep in zijn hart schreeuwde hij om hulp, omdat hij vast zat in een maatschappij waarin hij niet mocht zijn wie hij was, homoseksueel. Uiteindelijk won zijn hart het van zijn verstand en stapte hij uit het huwelijk en alle vertrouwde dingen om hem heen. Hij volgde zijn hart, wetende dat hij zijn vrouw, zijn kind, zijn ouders en zijn verdere familie pijn zou doen. Wetende ook dat de maatschappij, in de jaren zeventig, nog helemaal niets moest hebben van homo's en lesbiennes. Het was voor hem zeker geen makkelijk tijd, maar ondanks dat volgde hij zijn hart.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Volg je hart

Gesponsorde boeken