Blogpost: B.A. de Hoop

Voor de zomervakantie start...

Mijn kinderen zijn al vrij en ikzelf bijna en daarmee is het Zomervakantie!!! Meestal heb ik dan lekker de tijd om veel te lezen maar ik wil, voordat de vakantieplannen mijn leesplannen doorkruisen, toch eerst nog even bloggen over de stapel die ik nu weer heb doorgewerkt.

Ik las met m'n kinderen Pluk van de Petteflat, een gouwe ouwe van Annie M.G. Schmidt. Nog steeds een fantastisch verhaal, het voorlezen meer dan waard. En ik las Het ei van oom Trotter van Marc de Bel, m'n dochter leest het nu. Deze schrijver behoort tot één van mijn favoriete kinderboekenschrijvers.... van dit verhaal genoot ik dan ook weer volop! Natuurlijk kon het 14e deel in de serie van De Grijze Jager niet ontbreken: Het Duel bij Araluen gaf eindelijk een goed vervolg aan deel 13, wat duidelijk onaf was.... Met dit vervolg is dat goed gemaakt! Als laatste kinderboek las ik Uit de rij van debuterend schrijfster Henriëtte van 't Wout. Zij beschrijft in dit boek het waargebeurde verhaal van de opa van haar man die als Joods jongetje in de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Een boek dat goed toegankelijk is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Mijn eigen boekenstapel (naast de stapel kinderboeken) was ook heerlijk om te lezen:
Allereerst las ik De munt van Judea van debuterend schrijver Kefah Allush. Een prima debuut waarin spanning en romantiek elkaar in een goed tempo afwisselen. Op mijn tijdlijn (bij Facebook) kwam meerder malen Een ladder naar de hemel voor van John Boyne. Wederom een uitstekende roman van zijn hand. Zo knap om een onzelfzuchtige man neer te kunnen zetten. En de titelmetafoor....prachtig. Een aanrader wat mij betreft.

Een andere tip die ik had opgedaan was 1793 van Niklas Natt och Dag (het boek is vertaald vanuit het Zweeds gelukkig). Dit boek koste me duidelijk meer moeite maar wel welverdiende moeite. Aan het eind van het boek valt alles in elkaar. De sfeer uit die tijd, zo indringend neergezet dat ik het verhaal als een luguber verhaal heb ervaren en niet alleen maar als een detective. Soms had ik het lastig maar dat weet ik aan de taal/vertaling. Ik kan me voorstellen dat dit verhaal in Zweden inderdaad het beste debuut van het jaar is, maar vertaald is dat in het Nederlands wat mij betreft niet zo. Als ik toch eens Zweeds kon....

Ik verheugde me op het nieuwste deel van Nele Neuhaus in de serie over Bodenstein en Kirchhoff (deel 9): Moederdag. Wat een ratrace, zo vlot geschreven en zeer passend bij de voorgaande delen. Dit was het beste boek van de hele stapel wat mij betreft. De hele serie is een aanrader wat mij betreft maar dit deel zeer zeker!

Ook las ik verder in de serie Touching Juliette en wel deel 1.5 en deel 2. Beiden YA en goed geschreven zodat ik de volgende twee delen ook al weer bij de bibliotheek heb besteld. Ik ben bijzonder benieuwd hoe dit verhaal verder gaat. De tussendelen zijn vanuit een ander perspectief geschreven wat een heel bijzondere dynamiek aan het lezen van deze serie geeft.

In een gestolen uurtje op de camping las ik Vergiffenis van Saskia Schouten. Een novelle en ik had 'm zo uit. Het verhaal had niet de diepgang die ik had verwacht maar het las wel vlot weg. Een tussendoortje wat mij betreft.

Als hekkensluiter nam ik een dikke pil in de Reiziger-serie van Diana Gabaldon ter hand: deel 6 Sneeuw en As. Het verhaal ontvouwt zich wat langzamer in dit deel maar ik genoot er nog steeds van. De volgende delen heb ik bij de bibliotheek besteld, hopelijk komen ze op tijd om mee te gaan op vakantie.

Reacties op: Voor de zomervakantie start...

Gesponsorde boeken