Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Karin en Dimitri Auteur

Blogpost: Karin en Dimitri

Vreemd

Door Karin

Ik houd van vreemd. Tot die conclusie moest ik komen nadat mensen B.B. als ‘een beetje vreemd’ hadden gekwalificeerd. Goh, dit was nog niet één keer bij me opgekomen, ik vind ons boek helemaal niet vreemd. Wat zegt dat over mij? Ben ik zelf misschien een beetje vreemd dan?   Ik vind mezelf echter zeer doorsnee met een langlopend huwelijk en een echtgenoot, zoon en dochter waar niets bijzonders mee is. Ik heb geen fetisjen, probeer geen kikkers met katten te kruisen, slaap niet rechtopstaand in het toilet. Om die saaiheid een beetje te compenseren heb ik als schrijfpartner een weirdo in een rolstoel die nog een Belg is ook :P Dat dan weer wel.   Als het niet om mij gaat, houd ik van apart. Excentrieke mensen zijn interessant, zolang ik zelf maar Mien Dobbelsteen mag blijven. Gaaf, dat huis waarin het een houtzagerij lijkt, als het bij mij maar bank, tafel, tv is. Boeken, en dus ook dat van mij, moeten daarentegen onderscheidend zijn: type elf in een dozijn. Een van mijn favoriete boeken is bijvoorbeeld ‘Alleen maar nette mensen’. Geschreven met een eigenheid die glansrijk is.   Gelukkig zijn de reacties op B.B. over het algemeen zeer goed. Het boek dat unaniem goede recensies krijgt moet nog geschreven worden. Dat is ook helemaal niet erg. Immers: de gustibus non est disputandum. Een minder goede beoordeling van je schrijfwerk is alsof je gasten van je met zorg bereide forel à la meuniere zeggen: Ja maar Karin, ik houd gewoon niet van vis.   Ik begrijp dat als geen ander. Ik kan vlees bijvoorbeeld niet door mijn keel krijgen en heb al heel wat boeken weggelegd omdat ze me niet konden bekoren. Bij zo’n opmerking kan ik niet meer doen dan antwoorden: wat ontzettend jammer, maar er is vruchtentaart bij de koffie.

Mochten er trouwens lezers zijn die hier naar B.B. gezocht hebben om te beoordelen, maar niet gevonden hebben: Hebban lost het op. Momenteel vind je het hier: https://www.hebban.nl/boeken/bb-kallenberg-van-hove   Die kwalificering ‘vreemd’ heeft me wel aan het denken gezet. Hoe laat je de weegschaal balanceren met aan de ene kant je eigen smaak en aan de andere kant de smaak van je publiek? Zou het me voldoening geven om een eenheidsworst te creëren met flink veel E361 erin terwijl ik liever okra’s bak en wat truffel erover schaaf?   Het manuscript waar Dimitri en ik de afgelopen tijd aan gewerkt hebben is klaar. Volgens mij zijn de hoofdpersonen redelijk normaal en de gebeurtenissen ook. Al heb ik klaarblijkelijk geen goed inzicht hierin, want dat had ik bij B.B. ook niet. Ik denk dat je dit nieuwe manuscript zou kunnen vergelijken met een ouderwets lekkere erwtensoep met een flinke lepel kentjour erin. Hoe smaakt dat eigenlijk? Vreemd?


Karin

Reacties op: Vreemd