Vrienden van Hebban Tag - Esther Jansen

26-08-2019 25 reacties
Tau bracht het vriendenboekje weer onder de aandacht op haar spot. In navolging van haar (en inmiddels vele anderen) durf ik het ook aan om een aantal vragen te beantwoorden.

Het eerste boek dat ik helemaal zelf las was:

Geen flauw idee! Dat is lang geleden. Ik vermoed dat het de maan-roos-vis-boekjes waren op de basisschool. Erg spannend zal het niet geweest zijn. Haha.

Als ik voor een maand naar een onbewoond eiland zou gaan en ik mocht maar één boek meenemen, dan nam ik dit boek mee:

Ik herlees geen boeken. Daarom kies ik voor een boek dat bovenaan mijn verlanglijst staat: De boeken van de zieners 1 – Leerling en meester van Robin Hobb. Het is wel vervelend dat ik maar één boek mee mag nemen naar het eiland, want één boek heb ik zo uitgelezen… Wat moet ik de rest van de maand doen? Dus eigenlijk moet ik een heel dik boek meenemen. Dat lijkt mij slimmer. In dat geval neem ik de 855 bladzijde tellende Arthur, de koning van eens en ooit geschreven door T.H. White mee in mijn koffer. Maar eerlijk gezegd laat ik dat onbewoonde eiland liever helemaal aan mij voorbij gaan.

Naar dit boek kijk ik enorm uit:

Deze vraag heb ik eigenlijk bij de vorige al beantwoord. De boeken van de zieners 1 – Leerling en meester van Robin Hobb staat bovenaan mijn leeslijstje. Dat boek moet ik gewoon gelezen hebben. Hij schijnt ontzettend goed te zijn. Ik kan niet wachten om het zelf te ontdekken.

Het slechtste boek dat ik ooit las is:

Slechte boeken bestaan naar mijn mening niet. Het is een kwestie van smaak. Iedere auteur doet zijn best en staat achter zijn verhaal. Ik respecteer ieder boek en ga daarom geen enkel boek afvallen. Ik kan wel vertellen welk boek mij het minste wist te boeien. Dat was het geschenk Spannende Boeken Weken 2019: Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt. Ik kon mij niet vinden in de schrijfstijl en het verhaal sprak mij niet aan. Ik kwam er niet doorheen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek ook niet heb uitgelezen. Echt een eerlijke mening mag ik daarom niet vormen. Maar wil ik een boek vroegtijdig dichtslaan, dan mag je van mij aannemen dat ik er écht geen raad mee weet.  

Voor mij is het beste boek allertijden:

Misschien moet ik die nog ontdekken? Ik vind het een lastige vraag om te beantwoorden. Tot op heden heb ik het meest genoten van De Nachtroos van Lucinda Riley. Een prachtig verhaal dat mooi geschreven is. Maar er valt nog zoveel moois te ontdekken. Ik kan deze vraag eigenlijk pas beantwoorden al ik alle boeken van de hele wereld heb gelezen.

Dit boek geef ik vaak cadeau:

Ik geef geen boek cadeau. Tenzij iemand specifiek om een bepaald boek heeft gevraagd. Ik vind het anders moeilijk om te bepalen wat diegene al heeft gelezen en wat diegene graag wenst te lezen. Ik ben wat dat betreft bang voor een miskoop. Ik kies liever voor het geven van een boekenbon. Mits ik weet dat de ontvanger van lezen houdt. Dan mag hij lekker zelf naar hartenlust een boek uitzoeken.

Dit boek zouden ze echt moeten verfilmen:

Dan kom ik uit op mijn favoriet tot op heden: De Nachtroos van Lucinda Riley. Lijkt mij een ideaal verhaal om te verfilmen. Ik nodig mezelf alvast uit voor de première! ;) 

Mijn boekenkast is ingedeeld op:

Genre. En dan dezelfde schrijvers bij elkaar. Hoewel mijn boekenkast niet uitgebreid is, omdat ik de meeste boeken leen van de bibliotheek. Scheelt weer ruimte.

Ik zou graag de volgende auteur eens willen ontmoeten:

Christopher Paolini ontmoeten lijkt mij gaaf. Hij begon aan de Erfgoed-serie toen hij vijftien jaar oud was. Zo’n talent wil ik graag eens in de ogen kijken. Tegen een ontmoeting met J.K. Rowling zeg ik trouwens ook geen nee.

Zo ziet mijn ideale leesdag eruit:

Lezen. Alleen maar lezen. En dat het liefste in het zonnetje op balkon. Ik wil alleen maar van mijn stoel opstaan om eten en drinken te halen of voor een toiletbezoek. Veder wil ik niet gestoord worden en alleen maar….lezen! Heeft deze dag ooit plaatsgevonden? Nee. Gaat deze dag ooit plaatsvinden? Waarschijnlijk niet.

Zo zorg ik ervoor dat lezen leuk blijft:

Afwisseling van genre. En het lezen niet forceren. Heb ik geen zin? Jammer dan. Dan heb ik waarschijnlijk straks wel zin.         

Reacties op: Vrienden van Hebban Tag - Esther Jansen

Gesponsorde boeken