Blogpost: Jannelies Smit

Vroeger kreeg je een plaatje van de juf...

Weten jullie nog? Vroeger, op de lagere school, kreeg je als je netjes gewerkt had een plaatje van de juf. Een plakplaatje voor in je schrift. Tróts dat je dan was, als je thuiskwam...

De tijden zijn veranderd. Volwassenen krijgen geen plaatjes. Volwassenen krijgen 'likes', tenminste, als ze een account hebben waar dat bij kan. Ik hou mij echter vrij ver van dit 'sociale' gebeuren dus niks likes voor mij ;-) Gelukkig is er nog een andere manier om plaatjes te verdienen. Tegenwoordig heet het een 'badge' en je krijgt zo'n ding voor uiteenlopende prestaties!
Ten eerste heb ik sinds kort een Fitbit en dat ding stuurt mij vrolijke mails met badges voor het beklimmen van een X-aantal trappen of het lopen van een X-aantal kilometers. Best leuk om bij te houden hoeveel activiteit je ontplooit - of niet, als je een dagje lekker op de bank zit met een boek. Voor wie meer wil weten kijk op www.fitbit.com.

Recensies schrijven levert tegenwoordig ook plaatjes op, al krijg je geen vrolijke mailtjes om dat te melden. Je moet het zelf een beetje in de gaten houden. Sinds begin dit jaar heb ik een account op NetGalley, een site voor professionele recensenten. Wat je wilt lezen moet je aanvragen en niet iedereen krijgt zomaar alles. Ik schrijf trouw een korte recensie voor alle boeken die ik krijg, en dat heeft mij - TATA - een nieuwe badge opgeleverd. Een badje voor 'Top reviewer'. Ik wil hem graag met jullie delen ;-). De andere badge is ook al van NetGalley.

d19c3bd3376be631de1882239d628a9c.png

b668aac6b3ce18ae1fccd63a255e9a37.png

Reacties op: Vroeger kreeg je een plaatje van de juf...

Gesponsorde boeken