Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Vrouwendag in Olst-Wijhe

Afgelopen vrijdag was het weer Internationale Vrouwendag. Nu kan ik een blog schrijven over waarom dit wel/ niet (meer) nodig is, maar daar gaat dit stukje niet over.  Dit gaat over de gezellige, inspirerende avond die in het kader van Internationale Vrouwendag werd georganiseerd door gemeente Olst-Wijhe.
We werden ontvangen met een drankje en met zang. Er was een hoofdprogramma in een grote zaal. Daar konden we genieten van o.a. zang, een dansoptreden en vele inspirerende en ontroerende verhalen en interviews van heldinnen. Want “Heldinnen” was het thema van de avond. Er was ook een verhalenwedstrijd georganiseerd met dit thema. Alle ingezonden verhalen (en ook alle interviews van die avond) hingen in een speciale expositieruimte. Ik heb er wel aan meegedaan, maar helaas niet gewonnen. Wel is een citaat uit mijn verhaal opgenoemd:

“Heldinnen zijn gewone vrouwen in bijzondere omstandigheden en bijzondere vrouwen in gewone, maar voor hen moeilijke omstandigheden.”

Na het hoofdprogramma kon je allerlei workshops volgen. O.a. keramieken, werken aan een kunstwerk en een schrijfcursus van Susanneschrijft.com. Aan deze laatste heb ik meegedaan. Als opdracht moesten we een waargebeurd verhaal, dat eerder op de avond verteld was, herschrijven vanuit het perspectief van een ander personage.
Al met al was het een leuke, gezellige en inspirerende avond, die van mij zeker herhaald mag worden.

509b604e85a4a3f4b2942edf924b2c31.jpg


Lees verder op mijn site

Reacties op: Vrouwendag in Olst-Wijhe