Blogpost: Heidi van der Vloet

Waanzinnige plannen: bij voorkeur zonder tijd en geld...

Toen ik 3 jaar geleden "Waanzinnige Plannen" van Marcel van Driel kocht, was ik al bezig met de uitvoering van mijn waanzinnige plan: Imagicon. Dat is een prachtig succes geworden en gaat in de komende jaren lekker verder groeien. Als ik het wel eens even niet zag zitten, pakte ik Marcel z'n boek er bij en indoctrineerde mezelf met zijn goede tips om vol te houden en door te gaan. Als je er echt in gelooft, en het is waanzinnig en realistisch genoeg, lukt het. Echt. Ook met een fulltime baan, 3 kinderen, hobbies en een startbudgetje van 0 euro. Mijn favoriete uitspraak, als mensen vragen of ik ergens tijd voor heb, is "Time is an illusion, lunchtime doubly so." Bonuspunten voor wie de quote kent.

Geen tijd en geen geld hebben, dat lijkt beperkend, maar eigenlijk is het dat juist niet. Als je weinig tijd hebt, MOET je wel prioriteiten stellen. Als je weinig geld hebt, MOET je wel goed nadenken over elk dubbeltje dat je uitgeeft en MOET je jezelf wel verzekeren van een achterban die in je gelooft. Tel je zegeningen, hardwerkende sloeber! 

Er borrelt hier in huis een nieuw Waanzinnig Plan. Deze keer ben ik niet de hoofdschuldige, maar mijn partner. Die wil, als fanatieke amateur-astronoom, een heel nieuw type telescoop laten ontwikkelen en op de markt gaan brengen. Als hij heel veel tijd en heel veel geld zou hebben, zou hij het doen, zegt hij. En dan moet ik hard lachen en denk ik aan het nieuwe boek van Marcel van Driel. Schat, binnenkort ligt hij op je nachtkastje, of ik hem nu win, of niet. En dan maar kijken of Marcel overtuigend genoeg is.

3b3aefaa3d61aa82f687b19ec461c5d6.jpg

Reacties op: Waanzinnige plannen: bij voorkeur zonder tijd en geld...

Gesponsorde boeken