Pepper Kay Auteur

Blogpost: Pepper Kay

Waarom deze keer een thriller?

Ergens in juni komt mijn nieuwe boek Retour Spitsbergen uit, pal in de Maand Van Het Spannende Boek. En geheel in die trant is het dan ook een thriller. Deze keer, tenminste, want tot nu toe schreef ik science fiction en fantasy verhalen. Waarom dan toch deze overstap? Dat zal ik je vertellen. 

Het is april 2018 als een vriendin mij vertelt dat zij samen met haar vriend een zeiltocht gaat maken. Er moet een boot worden opgehaald op Spitsbergen. In juni van datzelfde jaar reizen zij af naar Longyearbyen, de hoofdstad van de eilandengroep Svalbard waar Spitsbergen deel van uitmaakt. Het plan was om in zes weken tijd terug te zeilen naar Nederland. Iets wat ook is gebeurd. 

Het pure feit dat twee mannen en één vrouw zes weken lang letterlijk met elkaar opgescheept zouden zitten op een zeilboot die altijd te klein is, triggerde mijn fantasie. Dat het verhaal een heel andere wending heeft genomen dan wat mij destijds voor ogen stond, heeft niet alleen te maken met de temperatuur tijdens de tocht. Het zijn tenslotte de personages die het verhaal vertellen. Ik ben slechts degene die het optekent.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Waarom deze keer een thriller?

Gesponsorde boeken