Likaiar Auteur

Blogpost: Likaiar

Waarom Fantasy?

Ik heb het al veel gehad over dat ik schrijf, hoe ik schrijf. Ik heb het zelfs gehad over welk genre ik schrijf, dat is ook moeilijk weg te denken uit de keuzes en beslissingen die ik maak.
Ik schrijf Fantasy. Voor het geval dat nog niet duidelijk was, of je vandaag voor het eerst op mijn blog komt.

De vraag die ik nog niet echt heb beantwoord is: Waarom? Waarom schrijf ik Fantasy?
Er zijn een hoop genres waarin je zou kunnen schrijven: thriller, romantiek, literatuur,...
Het simpele antwoord is: omdat ik Fantasy lees en de rest nauwelijks.
Dit is best wel een goed antwoord. Je schrijft wat je kent en dus wat je leest. Dit is een generalisatie uiteraard, maar zal over het algemeen waar zijn. Als je iets nieuws wilt schrijven zul je daar eerst onderzoek naar moeten doen.

Maar het antwoord brengt een tweede vraag met zich mee die eigenlijk veel belangrijker is. Waarom lees ik Fantasy? Waarom lees ik geen thrillers of romantiek?
En dit is echt een goede vraag. Een deel van het antwoord is gewenning. Ik ben een gewoontedier. Als ik altijd Fantasy heb gelezen dan zal ik altijd Fantasy blijven lezen.
Voor een ander deel is het omdat ik het gewoon leuk vind. Dat is een feit wat ik nauwelijks verder kan toelichten. Mijn lievelingskleur is rood, waarom? Geen idee, dat is gewoon zo. Mijn lievelingsgenre is Fantasy.
Ook is het ontspannend. Ik hoef niet over de echte wereld te lezen, daar leef ik al in. Ik wil meer. En dat meer, dat kan in Fantasy wel. Ik leef me in in de karakters en maak mee wat zij meemaken – met de toegevoegde luxe dat ik eventuele afgehakte ledematen niet zelf hoef te voelen. ;) Ik wil de regels kunnen doorbreken, maar dan wel op een manier dat alles nog klopt.

Fantasy biedt mij dit alles, of het biedt de mogelijkheid om het zelf te schrijven. En daarom schrijf ik Fantasy.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Waarom Fantasy?

Gesponsorde boeken