Blogpost: Peter Barzilay

Waarom fantasy? Waarom horror?

Ik maakte kennis met horrorverhalen door de boekjes van de griezel-story te lezen. Spannende verhalen over een persoon die de strijd aangaat met de duistere figuren uit de onderwereld. Geschreven door Dan Shocker. Er zijn genoeg mensen die er niet van kunnen slapen, nou ik wel. Ik slaap er beter door. Later ben ik Stephen King gaan lezen. Die man kan schrijven. Zo vreselijk goed. Niet voor niets zijn er heel wat boeken van hem verfilmd. Denk aan The Shining, Carrie, It, The shawshank redemption en The Green Mile. Pas geleden was de serie Under the dome op de televisie. Er zijn meer dan 40 boeken verfilmd van hem!
Mijn eerste fantasy-boek was ik las was De geschiedenis van de steen en de fluit van Hans Bemmann. Geweldig spannend boek die je vervoert door de wereld van de tovenaars. Wat zeker niet mag ontbreken is de triologie In de ban van de ring van Tolkien.
Met fantasy ben je in een andere wereld. Een wereld die zo erg verschilt van de onze dat je je op vakantie waant in je dromen.

Als iemand niet weet wat hij of zij wilt gaan lezen, waag dan eens een gokje en koop een fantasy- of horror-boek. Daar ga je beslist geen spijt van krijgen.

https://www.hebban.nl/recensies/peter-barzilay-over-geschiedenis-vdsteen-en-de-fluit?share=1

https://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/stelling-fantasy-en-sciencefiction-passen-eigenlijk-helemaal-niet-bij-elkaar

https://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/vrijdagvraag-kan-een-verhaal-zonder-plot-thema-en-moraal

Reacties op: Waarom fantasy? Waarom horror?

Gesponsorde boeken