Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Likaiar Auteur

Blogpost: Likaiar

Waarom jij Nanowrimo wel gaat halen.

Afgelopen woensdag heb ik een lastig besluit genomen, ik ben gestopt met Nanowrimo. Dit terwijl ik voor november nog heel stellig heb gezegd dat het heel erg goed haalbaar is. Vanwaar dan toch dit besluit? En moet je je zorgen maken over je eigen voortgang?
Om antwoord te geven op die laatste vraag: Nee. Als je helemaal op schema loopt hoef je je helemaal geen zorgen te maken, als je iets achter loopt ook niet.
Bij dezen, een 'pep talk' van iemand die het dit jaar niet gaat vol maken.

Als je helemaal bij bent hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Maak nog even een eindsprint de komende week en dan wordt dat hem helemaal! Loop je ietsje achter, geen zorgen, maak een iets hardere sprint en klaar is Kees. Even een extra uurtje pakken vandaag of morgen en voilá.
Maar wat nou als je fors achterloopt. Dit is een kwestie van prioriteiten. Vraag jezelf eens af wat je tegenhoudt. Vraag jezelf eens de vraag waarom het belangrijk is dat je nano dit jaar gaat halen. Waarschijnlijk vind je de oplossing vanzelf.
Ik heb besloten dat het het voor mij dit jaar niet waard was. Ik kon het niet opbrengen een uur per dag mezelf op mijn schrijven te storten en daarom heb ik besloten dat ik mezelf dit niet aan moet doen. En dat is ook ok. Nanowrimo is een middel om een doel te bereiken. Maar je weet wat ze zeggen over Rome en wegen enzo.

Maar jij? Ik ga er gewoon vanuit dat jij Nanowrimo dit jaar wilt halen en waar een wil is is een weg. Dus waarom verspil je tijd met deze peptalk?
Pak je computer, je laptop, je toetsenbord, je pen en papier, wat je ook maar gebruikt. Pak het voor je en schrijf. Want er is maar één manier om het te halen. Schrijf!
Nou? Wat doe je hier nog?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Waarom jij Nanowrimo wel gaat halen.